Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yükseköğretim burs başvuruları 9 Kasım'da sona erdi. Üniversite öğrencilerinin gözü kulağı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacak KYK burs başvuru sonuçlarına çevrildi. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs başvurusu açıklandı mı? KYK bursu kaç TL? KYK bursu ne zaman yatacak? İşte KYK bursu ile ilgili tüm detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine verilen KYK bursu için başvurular 9 Kasım'da sona ermişti. Geri ödemeli (kredi) ve geri ödemesiz (burs) olmak üzere iki şekilde alınacak olan KYK bursu için başvurular e devlet üzerinden tamamlandı. Öğrencilerin gözü Bakanlık tarafından açıklanacak KYK burs sonuçlarına çevrildi. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs başvurusu açıklandı mı? KYK bursu kaç TL? KYK bursu ne zaman yatacak? İşte KYK bursu ile ilgili tüm detaylar...

KYK bursu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Geçen sene başvuru tarihleri 8 Kasım'a kadar uzatılmış ve sonuçlar 7 Aralık tarihinde duyurulmuştu.

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. 2021 yılı başvuruları 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

KYK BURSU KAÇ TL?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor.

2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL.

KYK BURS ÖDEMELERİ TOPLU OLARAK YAPILACAK!

Üniversiteyi yeni kazanan veya ilk kez burs-kredi alacak öğrencilerin ödemeleri bursa müracaat ettikleri eğitim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim sürecinde ödeme yapılmaktadır. Burs başvuru sonuçlarının Aralık ayında açıklanacağı varsayılarak ilk ödemenin Ocak ayı itibariyle yapılması bekleniyor. Öğrenciler Ekim-Kasım ve Aralık ayı burs ödemelerini toplu olarak alacak.

KYK BURSUNU KİMLER ALABİLİR?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.