2022 LGS tercihleri bugün itibariyle başlıyor. MEB tarafından geçen hafta LGS 2022 sonuçlarının açıklanmasının ardından 2022 LGS tercih kılavuzu yayımlanmıştı. LGS tercih işlemleri 20 Temmuz’a kadar yapılabilecek. Peki, LGS tercih ekranı açıldı mı? LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte e-Okul meb.gov tr LGS tercih giriş ekranı…

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

LGS tercihleri, e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek, tercihlerin ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.

LGS’DE KAÇ TERCİH HAKKI BULUNUYOR?

Öğrencilerin  il ya da ilçe sınırı olmadan 10 tane okul seçme hakkı bulunuyor.

YEREL TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından ilk 3 okul eve en yakın olan yerlerden seçilmek zorunda. Öte yandan en fazla 5 tercih yapılabilecek.

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

LGS yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından iki kez nakil uygulaması olacak. Her dönemde; LGS puanıyla öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

LGS'YE GİRMEYENLER NE YAPACAK?

LGS puanıyla öğrenciler sınavla öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapılabiliyor.

LGS'ye girmeyenler Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabilecek.

YÜZDELİK DİLİME GÖRE TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

ADRESE GÖRE LİSE TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN