Ankara Yeni Mahalle’de bulunan Özel Zehra Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi müdürüne verilen cezayı dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Gül’ün engellediği ortaya çıktı.

Özel Zehra Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi 2015-2016 eğitim döneminde 10 Kasım’da Atatürk anması gerçekleştirmedi. Ayrıca psikolog olan bir kişiye yetkisi olmadan öğrencilere rehberlik izni verildi. Ardından okulun müdürü Nesim Demir hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma neticesinde Demir hakkında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verildi.

Ardından Muzaffer Gül devreye girdi. Gül, verilen cezayı ‘kınama’ya çevirdi. Gül’ün verdiği kararda şu ifadeler kullanıldı: “İddianın sübut bulduğu kesinlik kazanmış ise de yasanın verdiği yetki ile bir alt ceza olan kınama cezası ile sizi tecziye ediyorum.” 11 Ocak’ta verilen bu karardan iki gün sonra ise Gül, Zehra Okulları’nı ziyaret etti. Okulun Facebook hesabından o gün yapılan açıklamada “Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muzaffer Gül bugün okulumuzu ziyaret etti. Okulumuz hakkında bilgi alarak, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle sohbet etti” dendi.

Zehra Okulları daha önce “Tecrübeli ve etkin eğitim kadrosuyla Zehra Okulları, Bediüzzaman Said Nursi’nin eğitim modelini örnek alarak eğitim dünyasına yeni değerler katıp topluma hizmet vermeyi amaçlamaktadır” açıklamasını yapmıştı.

Birgün