Dünya'da ve Türkiye'de etkisini hızla artıran ve tehlikeli bir duruma gelen koronavirüs sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm özel ve devlet okullarındaki kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liseler 2 haftalığına, YÖK'e bağlı olan üniversiteler ise 3 haftalığına tatil edildi.

 Tatil sonrası özellikle 23-27 Mart 2020 tarihleri arasını ilgilendiren uzaktan eğitim konusu gündeme geldi. Bakanlık, yaklaşık 18 milyon öğrenciye uzaktan eğitim verecek. Uzaktan eğitim çeşitli TV kanalları ile EBA üzerinden gerçekleştirilecek. 

 MEB'e bağlı Eğitim Bilişim Ağı(EBA)'na Mebbis üzerinden giriş yapılıyor mu? EBA'ya öğretmenler nasıl giriş yapacak? gibi sorular gündeme oturdu. Öğretmenler, mebbis.meb.gov.tr üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini tuşlayarak kişisel MEBBİS'e girdiklerinde EBA'ya da giriş sağlayabilmektedirler. MEBBİS ekranının içinde EBA entegre olmuş durumdadır. Ayrıca www.eba.gov.tr adresi üzerinden de sağ üstte Öğretmen sekmesinden karekod, mebbis veya e-devlet şifresi ile giriş sağlayabilmektedirler.

EBA'ya giriş sağlandıktan sonra menüde bulunan sayfam kısmına girerek öğretmenler diledikleri iş ve işlemleri gerçekleştirebileceklerdir. MEB, MEBBİS üzeri EBA Öğretmen giriş ekranı ve sayfası hakkında siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye çalıştık. Bizi takip etmeye devam ediniz.