MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE PROTOKOL İMZALANDI 

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında, MESS Kodlama Eğitimleri, MEB'in online eğitim platformuna eklendi. MESS'in Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı 5 yıllık protokol kapsamında eğitimlerin içerik kalitesi ve müfredata uygunluğu tescillendi. Bu eğitimlerin tamamı, MEB'in online eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) yüklendi. MESS kodlama ve 3 boyutlu tasarım eğitimleri; başlangıçtan ileri düzeye kadar dört seviyede, toplam süresi 34 saati bulan 248 online videodan oluşuyor. Eğitimler; kodlama ve 3 boyutlu tasarım alanlarında kendini gelistirmek isteyen milyonlarca öğrencinin online erişimine açık olacak.

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan MESS Yönetim Kurulu Başkam Özgür Burak Akkol, "Bu iş birliğiyle çocuklarımızı ve gençlerimizi, geleceğin mesleklerine bugünden hazırlayacağız. Biliyoruz ki; teknolojiyi takip eden değil üretenler, geleceğe yön verecek. Ülkemizde buna uygun iş gücünün yetişebilmesi için bugünden harekete geçmeli ve mümkün olduğunca çok sayıda çocuğumuza, gencimize ulaşmalıyız. MESS olarak, bu sorumluluk bilinciyle oluşturduğumuz eğitim içerikleriyle, geleceğimizin teminatı 20 milyon çocuğumuzun yarını kodlamasına öncülük ediyoruz" dedi. 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi sektörlerinden metal sanayinde faaliyet gösteren 241 şirketi temsil eden MESS, 2 yıla yalan süredir üye işyerlerindeki çalışanların ortaokul ve lisede eğitim gören çocuklarına kodlama eğitimleri veriyor. MESS, COVİD-19 salgınıyla başlayan karantina döneminde eğitimlerin kapsamım ilkokul öğrencilerine de hitap edecek şekilde genişleterek online platforma taşımıştı. Bugüne kadar 15 bini aşkın çocuğun eğitimlerden yararlanması sağlandı.

DÜNYA GAZETESİ