Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin konuların ele alındığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, öğrencilere 500 bin tablet müjdesi verip, "Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtıma başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Sağlık önceliklerimizden taviz vermeyecek şekilde bu sıkıntıları da aşamalı olarak çözüme kavuşturacak yöntemler geliştiriyoruz. Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1.sınıfların yanı sıra 2. 3. ve 4. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallarla yüz yüze eğitime geçilecek.

Ayrıca özel okullar, il hıfzısıhha kurulların uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitim yapılması öngörülmüştür. Diğer okullarla ilgili kararları vereceğiz. Öğrencilerimizden ricamız temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir. Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim için bilgisayar temini için çalışıyor. İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet vermek için çalışmaları başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtıma başlıyoruz. Ülkemizin internet altyapısının da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkarmak için Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor. Türk Telekom, Turkcell, Vodafone'la yürütmeyle hızla mesafe alacağız.