AJANS KAMU - ÖZEL HABER

Bilindiği üzere öğretmenlerin isteğe bağlı il içi yer değiştirme işlemleri her yılın mayıs ayında, isteğe bağlı illerarası yer değiştirme işlemleri ise her yıl haziran ayında gerçekleştiriliyordu. Koronavirüs salgını sebebiyle tayin tarihleri de değişmiş, ileri atılmış oldu.

2020 İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Takvimi

Başvurular: 20-27 Temmuz

Atamalar: 28 Temmuz

Göreve Başlama: 4 Ağustos

2020 İllerarası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Takvimi

Başvurular: 6-10 Ağustos

Atamalar: 11 Ağustos

Göreve Başlama: 12 Ağustos

Okulların açılma ihtimali ve Covid-19 tehlikesiyle birlikte ileri alınan tayin tarihlerinin tekrar öne çekilmesi de gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın okulların tamamen kapatılması kararı aldıklarını açıklamasıyla birlikte tayin tarihlerinin değişmesi de gündeme geldi.

 Öğretmenler tarihlerin geriye çekilmesini ve başvuruların, ilişik kesme ve göreve başlama işlemlerinin dijital ortamda yapılmasını bekliyor. Bakanlıktan tayin tarihlerinin değişeceğine dair bir açıklama henüz yok fakat tepki çeken bu tarihlerin değişmesi beklenmektedir.

AKSİ TAKDİRDE!..

Bu erteleme bir çok öğretmeni mağduriyete uğratacaktır.

Bu mağduriyetlerden bazıları:
1- Çoğu öğretmenimiz il dışı yapacağından yöneticilik sınavı mülakatlarına yetişememektedir ve hak kaybına uğramaktadırlar.
2- Bazı öğretmenler il dışı daha sonra eş durumu yapacaklardır bu süreler arasındaki sıkışıklık bir çok öğretmeni mağdur edecektir.
3- Ayrıca atama takviminin çok kısa olması il dışı il içi yapacak öğretmenlerin okullari araştırma süresine çok ama çok kısaltmıştır, bunlar mağduryete sebep olmaktadır.
4- İl dışı il içi yapıldıktan sonra öğretmenlerin ev taşıma ev bulma süreçleri çok dar bir zamana bırakılmış olup çocuğu olan öğretmenlerin kreş okul vb. ayarlama sorunları ortaya çıkacaktır.

İl dışı ve özür durumu takviminin eski tarihe çekilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalı mağduriyet giderilmelidir. Okulların açılmasına 1 hafta kala ev bulma telaşı, taşınma telaşı öğretmenlere yaşatılmamalı.

ÖĞRETMENLERİN MAKUL TELEPLERİ KARŞILANMALI..