İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü V.D. hakkında öne sürülen “usulsüzlük, zimmetine para geçirme ve mobbing” iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “görevinde usulsüzlük, zimmetine para geçirme ve mobbing” iddiaları üzerine Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü V.D. hakkında soruşturma başlattı.

ÇOK SAYIDA USULSÜZLÜK YAPTIĞI İDDİA EDİLDİ

Okul Müdürü V.D.’nin, okulda gelir getirici faaliyetler için makbuz kesmediği, paraları elden aldığı, girmediği derslerden ek ücret aldığı, okula ait aracı kendi işletmesinde kullandığı ve bir öğretmene mobbing yaptığı öne sürüldü. V.D.’nin ayrıca yaz döneminde okula bazen hiç gelmediği, geldiği zamanlarda da çok az kaldığı ifade edildi. Müdürün, ek ders ücretlerini ise tam olarak aldığı iddia edildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ağustos ayında öne sürülen iddiaların üzerine Okul Müdürü V.D. hakkında soruşturma başlattı.

“GEREKLİ ADIMLAR ATILDI”

TELE1’den Egehan Erkün’ün ulaştığı Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, V.D. hakkında “Gerekli adımlar atıldı” açıklamasını yaparak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün V.D. hakkında inceleme başlattığını ve gizlilik nedeniyle bilgi veremedikleri bildirdi.

“NE SÖYLESEM FAYDASI YOK”

TELE1’in ulaştığı Okul Müdürü V.D. ise “Soruşturma devam ediyor. Süreç devam ettiği için bir şey diyemem. Bu iş bitsin gereğini yapacağım. Ne söylesem faydası yok.” ifadelerini kullandı.

“BEN MEB PERSONELİYİM”

V.D. ayrıca hakkında soruşturma açılmasına rağmen, “Ben Milli Eğitim personeliyim” ifadesini kullandı. V.D., “Soruşturma sürecinde kamu göreviniz devam ediyor mu” sorumuzu ise yanıtsız bıraktı.

V.D., kendisiyle ilgili öne sürülen iddialara ilişkin açıklama yapmayı da reddetti.