AKP ile FETÖ'nün dershane tartışmalarıyla başlayan krizin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı 2014 yılında 'Örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları' açtı.

Yayımlanan ilgili yönetmelikte, sınava hazırlanacak olan öğrencilere yardımcı olmak için ders saatleri haricinde de kurslar düzenleneceği, öğrencilerden ise herhangi bir ücret talep edilmeyeceği belirtildi.

Yine Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı bir yönetmelikle, okullarda ders kitapları haricinde kaynak kitapların alınmaması, öğretmenler tarafından aldırılmaması gerektiğini söylüyordu.

MEZUN ÖĞRENCİLERDEN PARA İSTENDİ

Yönetmelikler güzel ama, sahada işler nasıl yürüyordu?

Bursa’daki Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, okulda Destekleme ve Yetiştirme Kursu açtı. Geçen yıl açılan kursa, okuldaki öğrenciler katıldı.




274 TL'den başlayan fiyatlarla!
Salkım Konak ve Ağaç E...

Cam tavanlı otomatik vites Qashqai'ler, 40.000 TL'ye 12 ay, %0 faiz fırsatıyla.
2019’A NISSAN İLE GİRİN

Aralık ayı boyunca sınırlı sayıda Clio, 20.000 TL’ye varan indirimle Renault’da!
Renault Clio

183,32 TL - Petlas 185/60 R15 Snow Master W651 84H Üretim 2018
Petlas 185/60 R15 Snow...
Okul yönetimi, bu sene mezun olan öğrencilerin ailelerine iadeli taahhütlü mektup gönderdi. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

“2017-2018 eğitim öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursu kapsamında akademik başarıyı arttırma ekibi talebi doğrultusunda yardımcı kaynak temini konusunda çalışma başlatılmış olup, komisyon üyesi Ertan Kalkanlı hocamızın himayesinde Bursa Uludağ Dağıtım firmasından kaynak kitaplar temin edilerek öğrencilerimize teslim edilmişti.

Ancak Uludağ Dağıtım firması öğrencinizin kaynak kitap bedelini eksik ödediği, ödenmemesi durumunda hukuki işlem başlatacağını beyan etmiştir.

Aşağıda belirtilen tutarın aşağıdaki adrese veya okulumuza makbuz karşılığı ödenmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'

1000 LİRA KİTAP PARASI

Evet, Okul Müdürü Yunus Bulut imzalı yazıyla, okuldan mezun olan öğrencinin velisinden 1000 TL istendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem kitap hem de kurs yönetmeliğine aykırı olan bu durumun, sadece 1 veliyle sınırlı kalmadığı, başka öğrenci velilerinden de para istendiği öğrenildi.

OKUL YÖNETİMİ TAHSİLAT KURUMU MU

Şimdi şunların sorulması gerekiyor:

-1000 liraya bu öğrenciler ne kitabı aldı?

-Nasıl oluyor da, okul yönetimi Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğine rağmen, öğrencilere “kitap aldırıp” para isteyebiliyor?

-Velilere gönderilen yazıda, öğrencilerin kitap dağıtım şirketine borcu olduğu, parayı okula da verebilecekleri belirtiliyor. Yönetmeliği de geçtik artık, okul yönetimi kitap şirketinin tahsilat kurumu mu? 

Odatv.com