Geçtiğimiz hafta sonu, KPSS vardı. Sınava katılanların gözlemlerine göre, yeni öğretim yılına fazlasıyla hazır okullarımız da vardı, hiç hazır olmayanlar da. Umarız, önümüzdeki bir kaç gün içerisinde, onlar da hazır hale gelirler!..

“Okullar aylardır kapalıydı, gerekli düzenlemeler, bu süreçte neden yapılmadı” diyenler elbette çıkacaktır.

Bu sorunun cevabını herkes gibi ben de çok merak ediyorum.

Yine aynı şekilde, hizmetli kadroları da henüz tamamlanmış değil. “İŞKUR devre de ama hala çözüm yok” diyen okul yöneticilerinin sesine mutlaka kulak verilmelidir. Tıpkı “Kantinler kapalı, ekstra hiç bir gelirimiz yok, ortada kaldık, şimdi ne yapacağız” diye çaresizliklerini dile getiren yöneticilerin de can kulağıyla ile dinlenmesi gibi!..

Turizm sezonu açılmadan önce, ciddi kriterler getirilmiş ve ciddi anlamda denetlenmişti. Okullar için de ortaya çok farklı fikirler atıldı ama ne kadarı ciddiye alındı, ne kadarı uygulanıyor, belli değil!

Pazartesi günü, okullara öyle veya böyle bir şekilde açıldığında, umarız pırıl pırıl sınıflar, tuvaletler, koridorlar, bahçeler, öğrencileri karşılar. Hijyen koşullar, maske, ateş ölçer ve dejenfektan ürünlerle de desteklenir! Penceresi açılmayan sınıf, kapısı kırık tuvalet, çiçeği kurumuş bahçeler görüntüyü bozmamalı…

Okul Aile Birlikleri böylesi bir ortamda nasıl faaliyet gösterir bilinmez ama onları da bir şekilde işin içine katmakta yarar var. Katılmalı da, çünkü bugüne kadar onlar katkıları büyüktü, bundan sonra, daha fazlası olabilir. Olmalı da!..

Yerel yönetimler, bölgelerindeki okulların, yeni öğretim yılına, en iyi koşullarda başlaması için elinden geleni yapmalıdır. Her türlü ihtiyaçlarına yardımcı olmalıdır.

Elbette bu onların görevi değil ama MEB hangi birine yetişsin ve şu an kabahatli arama dönemi değil. Çocuklarımızın sağlığı, her şeyden çok daha önemli…

Pandeminin bütün dünyada tavan yaptığı bir süreçten geçiyoruz. Bu yüzden, dikkatli hem de dikkatli olmamız gerekiyor. Okullarımızı, sağlıklı bir şekilde açar ve devamlılığını sağlarsak, toplum olarak, bu zor sınavdan geçmişiz demektir…

Çocuklarımız, ülkemizin geleceği ve onları korumak hepimizin görevi…

Korona ile mücadelede, başkalarından ne bekliyorsak, önce kendimiz yerine getirelim, sonra da getirmeyenleri samimiyetle uyaralım, devamı gelecektir.

Cebinizde bir de yedek maske taşıyın, takmayana kızma yerine, belki de alacak gücü yoktu ya da unuttu, ona verin, o da taksın.

Gün didişme günü deği, çocuklarımız ve onların geleceği için kenetlenme günü..