Dernekten yapılan açıklamaya göre, rapor "Okullar ne zaman ve hangi koşullar altında yeniden açılabilir", "Okullar hangi öğrenciler için yeniden açılabilir", "Okulları yeniden açmak için neler yapmalıyız" ana başlıklarıyla hazırlandı.

Okulların kapalı olmasının çocukların öğrenmesi üzerinde ciddi ve kalıcı etkileri olabileceğine vurgu yapılan raporda, "Okulların kapalı olmasının sebep olacağı kayıpları azaltabilmek için okulları bir an önce açmaya ihtiyaç var. Ancak okulların açılması kararının ülkenin virüsle mücadele için alınan sağlık tedbirleri ile uyumlu olması ve öğrencilerin, eğitim çalışanlarının, öğretmenlerin ve ailelerin sağlığını korumak için tüm tedbirlerin alınabilirle ve uygulanabilme kapasitesine göre alınması gerekir." ifadelerine yer verildi.

Raporda, okulların uzun süreli kapatılmasının aşılama, beslenme, zihinsel sağlık ve psikososyal destek gibi okul temelli hizmetlerin sekteye uğramasına, yüz yüze iletişimin olmaması ise stres ve kaygıya sebep olabileceği belirtilerek her türlü hareketin Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerileri dikkate alınarak yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, "Okulların açılmasında eğitim kademeleri, öğrenci özellikleri ve okul türlerine göre farklı önceliklendirmeler yapılabilir. Başlangıçta okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokullar açılabilir" denildi.

Okulların açılması ile igili hazırlamış olduğumuz ankete katılmak için TIKLAYINIZ

Okulların ne zaman açılacağı konusunda görüş ve çnerielrinizi haberin altındakş yorum kısmından yazarak yetkililere sesinizi ulaştırabilirsiniz. 

Okulların çaılış tairihi ile ilgili haberlerimizi ajanskamu.net sitemizden takip edebilirsiniz.