Ocak ayının sonlarına yaklaşırken, yarı yıl tatilinin başlamasına da az bir zaman kaldı.  Ara tatilinden sonra yarıyıl tatiline girmeyi bekleyen öğrenciler ise 15 tatili ne zaman başlıyor araştırmaları  yapmaya başladı. Okullar güz yarıyılının sonuna yaklaşırken,  öğrenciler karnelerini alarak tatile çıkacak. 

Yarı yıl tatili için geri sayım başladı. 15 tatile çıkmak isteyen veli ve öğrenciler, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemini  tamamlamış olacak. Öğrenci ve veliler, yarı yıl tatilinin ne zaman başlayacağını meral ediyor. MEB, okullar ne zaman 15 tatile girecek sorusunun cevabını açıkladı. Peki, okullar ne zaman kapanacak?

Yarıyıl Tatili Ne Zaman, Hangi Tarihte Başlıyor?

Yarıyıl tatili 21 Ocak 2022 Cuma günü  başlayacak ve 6 Şubat'a kadar devam edecek.  İkinci dönemde ise karneler 17 Haziran 2022'de dağıtılacak ve yaz tatili başlayacak.

İkinci Dönem Ara Tatil Ne Zaman?

Cuma günü başlayacak sömester tatili 6 Şubat'ta sona erecek. İkinci dönemin ara tatili 11-15 Nisan arasında gerçekleştirilecek. İkinci dönem 17 Haziran 2022'de sona erecek.

e-Okul Kapandı mı?

Sömestera yaklaştıkça, e-Okul VBS sisteminde yoğunluk arttı. Milyonlarca öğrenci ve veli notları kontrol etmek için e-Okul VBS sistemine giriş yapıyor. Bu durum sistemde yoğunluk oluşturuyor; bazen teknik aksamalara ve sisteme girişte sorunlara neden olabiliyor. e-Okul sistemi karne döneminde de öğrencilerin erişimine açık olacak.