TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim. 26.05.2022  Özkan YALIM Uşak Milletvekili 

Okullarda geçici işçi statüsünde çalıştırılan işçiler okullar açık olduğu dönemlerde sadece 9-10 ay gibi sürelerde çalıştırılmaktadırlar. Yaz tatillerinde ise bu işçilerin işlerinden çıkışları verilmektedir. Bu nedenle işçiler ve aileleri hem ekonomik yönden zorluklar çekmektedirler, hem de yeniden işe alınıp alınmama endişesi taşımaktadırlar. Bu kişiler 12 ay çalışmadıkları için kıdem tazminatları ve yıllık izin konularında bir hak iddia edememektedirler. Bu nedenle mağdur olmaktadırlar. 

Bu bağlamda; 

1- Bakanlığınıza bağlı geçici statüde çalışan kaç personel bulunmaktadır? 

2- Okullarda geçici statüde çalıştırılan personelikadrolu olarak istihdam edilmeleri yönünde bir çalışmanız var mıdır? 

3- Geçici işçi kadrosunda çalışan işçilerin özlük hakları konusunda bir değişiklik yapmak için hazırlığınız var mıdır? 

4- Okulların kapalı olduğu yaz döneminde yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması, okul temizliği, bahçe bakımı gibi hizmetler kimler tarafından yapılmaktadır? 

5- 24.05.2022 tarihi itibariyle bazı il ve ilçelerde bulunan okullara bu işçilerin iş akitlerinin askıya alma yazıları gönderilmiştir. Bu konuda okullar kapanmadan bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?