Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile iş birliği protokolü imzalamıştı. Devlet okullarının MEB'e, özel okulların ise TSE'ye başvurarak talep edecekleri Okulum Temiz Belgesi için uzman ekipler başvuran okulları denetleyecek. Denetimlerden başarıyla çıkan okullar 'Okulum Temiz Belgesini' alabilecekler.

İki bin denetmenin okullarda görev alacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların temiz olmasını hijyen denetiminin sağlıklı yapılmasını teşvik etmeye çalışıyoruz, dedi. Bakan Selçuk: ''Okullar bu belgeyi alınca bitmeyecek, sürdürülebilirlik çok önemli. Okulun sürekli olarak temiz kalması konusunda çalışmalar yapılıyor. Bunu takip etmek için bir yazılım hazırladık. Tüm okulların hangi durumda olduğunu takip etmek söz konusu olacak.'' şeklinde konuştu.

Okulum Temiz Belgesi için binlerce okulun başvuru yaptığını söyleyen Bakan Selçuk: ''Hepsinin kontrolleri yapıldıktan sonra hangi okulumuz gerçekten hazırdır buna bir bakacağız ve sonrasında da buna devam edeceğiz'' dedi.

MEB’in yayınladığı rehberlerin uygulanmasının, Okulum Temiz Belgesinin alınmasında etkili olduğu bildirildi.

* Öğrenci Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

* Veli Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

* Yönetici ve Öğretmen Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

* Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu için tıklayınız.

* Okulum Temiz Belgelendirme Başvuru Formu için tıklayınız.

* Okulum Temiz Belgesi (örnek) için tıklayınız.

* Bilgilendirme Sunusu için tıklayınız.

* Başvuru Giriş Ekranı için tıklayınız.