Son dakika haberleri... 21 Eylül'de ilkokul 1. sınf öğrencileri için başlayan yüz yüze eğitim devam ediyor. Diğer sınıfların okula başlayacağı tarih ise merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamalarda salgının seyrine göre diğer sınıfların okula gitme tarihinin belli olacağını belirtmişti. Buna karşın, 'Ortaokul ve liseler için okullar ne zaman açılacak?' sorusunun yanıtı büyük bir merak konusu oldu. Konuyla ilgili yine MEB Ziya Selçuk tarafından son dakika açıklamaları geldi. Peki, okullar açılacak mı, ne zaman açılacak? 8. 9. ve 12. sınıflar ne zaman okula gidecek? 6. 7. 10. 11. sınıflar okula gidecek mi? Detaylar haberimizde.

Türkiye'de yüz yüze eğitim 21 Eylül tarihinde ilkokul 1. sınıf öğrencileri için başladı. Ortaokullar ve liseler için okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı ise merak konusu oldu. Gerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerekse MEB tarafından konuya yönelik son dakika açıklamaları yapılıyor. Bakan Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklamada, okula gidecek sınıflar hakkında bilgi verildi. Bu noktada, 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11 12. sınıf öğrencileri ve velileri, okula gidilip gidilmeyeceğini öğrenmeye çalışıyor.

OKULLAR AÇILACAK MI, HANGİ SINIFLAR OKULA GİDECEK?
Bakan Ziya Selçuk, uzaktan eğitimde olan ortaokullar ve liselerin durumuna ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, diğer sınıfların durumuna ilişkin şu sözleri kullandı:

Biz emin olunsun gün gün takip ediyoruz. Ne tür durumlar söz konusu, neler yaşıyoruz? Şunu açık söyleyeyim ki her şey güzel gidiyor. Tek tük problemler oluşmasına rağmen krize müdahale ekiplerimizle müdahale ediyoruz. Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılacak toplantı sonrasında ortaya konulacak yol haritası olacak. Düşündüğümüzde bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılmasıyla ilgili şartları izleyerek, duruma bakarak, salgının seyrini takip ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda okulların açılmasıyla ilgili daha ileri aşamalarda kararlar almayı umut ediyoruz çünkü okulların açılmamasıyla ilgili oluşan eğitim ve öğrenme kayıpları uzun vadede tahribatlara yol açabilir.

8. 9. 12. SINIFLAR VE DİĞER SINIFLAR İÇİN OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Bu açıklamanın üzerine, 6. 7. 8. 9. 12. sınıflar başta olmak üzere ortaokullar ve liseler için okulların açılacağı tarih öğrenilmeye çalışılıyor. Peki, ortaokul ve liseler için okullar ne zaman açılacak, tarih belli oldu mu?

İşte, okulların açılması hakkında son dakika gelişmeleri;

2. SINIFLAR OKULA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Selçuk kademeli eğitimde hangi sınıfların okula başlayacağı ile ilgili şunları ifade etti;

Okuma yazma sürecinde okuma bayramı diye bir şey var. Bu Mart'tan sonra çocuklar hazır olur. Daha sonra yıl sonuna doğru eğlenceli bir şekilde çalışma yapılır. Bu çocuklarımız işin temelini aldılar. Fakat eksik kaldıkları yerlerde bu çocuklarımızı ilk önce yüz yüze eğitime almak istiyoruz. 2. sınıfları okula almak için çalışmamız var.