COVİD 19 salgını nedeniyle 16 Mart’ta Özel kreş, anaokulu, gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri kapanmıştı. Sağlık önlemleri kapsamında alınan tedbirlerin ardından kreşlerin ve anaokulların ne zaman açılacağı merak ediliyordu. Kreşler ne zaman açılacak 2020? Anaokulları ne zaman açılacak 2020? Soruları yoğun bir şekilde soruluyordu. Beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Çin’in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan corona virüsü kapsamında hükümetlerin aldığı önlemlerden biri de okulların tatil edilmesi ya da uzaktan devam edilmesiydi. Bu nedenle Türkiye’de de 16 Mart itibariyle okullara ara verişmiş ve eğitimler uzaktan devam etmişti. Sağlık önlemleri kapsamında restoranlar, kafeler ve okullar ve kreşler geçici süreliğine kapatılmıştı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Topalntısı'nın ardından açıklama yaptı. Eğitim öğretim konusunda Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamanın ardından anaokulu ve kreşlerin ne zaman açılacağı araştırılmaya başlandı. Peki, Kreşler ne zaman açılacak 2020? Anaokulları ne zaman açılacak 2020? Özel kreş, anaokulu, gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri ne zaman açılacak?

ÖZEL KREŞ, ANAOKULU, GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ İLE ÖZEL ÇOCUK KULÜPLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır." dedi. Öte yandan bir süredir kapalı olan kreşlerin durumu hakkında da bilgi verdi. İşte, Erdoğan'ın açıklamasının tamamı;

"Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir." dedi.