Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde sınav uygulamalarının yeniden düzenlendiğini resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamayla duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada, “Bakanlığımızca resmi ve özel ortaöğretim kurumlarındaki sınav uygulamalarının salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesi kararlaştırılmış ve bu kapsamda 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci dönemine ilişkin sınavların 12. sınıflarda tamamlanmış; hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıfların önemli bir kısmında ise sınavların yapılmış olması hususları göz önünde bulundurularak ölçme ve değerlendirme uygulama ve süreçleri yeniden düzenlenmiştir” denildi.

Birçok öğrenci ve veli 2.dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilere Performans notu verilip verilmeyeceğini soruyor.

MEB'in ilk duyurduğu resmi açıklamasının 4.maddesinde:

Sınava girmeyecek olan öğrenciler için;

4.madde: Eğitim Kurumu müdürlüklerince dilekçeleri alınan ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına katılmayacak olan öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri, birinci dönem notlarına göre tamamlanacak ve bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır. denilmişti.

İşte MEB den bugün yapılan son  açıklama:

Değerli Müdürlerim, Bakanlığımızca resmî ve özel ortaöğretim kurumlarındaki sınav uygulamalarının salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesi kararlaştırılmış ve gerekli açıklamalar  yapılmıştır. Bununla birlikte öğrenci ve öğretmenlerimizce sorulabilecek bazı sorular Bakanlığımız yetkililerince aşağıdaki şekilde cevaplanmıştır.

Ortaöğretim Kurumları Sınavları İle İlgili Akla Takılan Bazı Sorular ve Cevapları :

1) Öğrenci,  2. dönem sınavlarından istediği sınavı seçip girebilir mi?
"Hayır, ders bazlı bir tercih sunulmuyor. Dikkat edilirse karar, sürecin en başında bir bütün olarak verilecek. Dolayısıyla bir öğrenci ya birinci dönem notları ile değerlendirmeyi kabul edecek ya da İkinci dönemde yapılacak sınavların tamamına girmeyi kabul edecek."

2) Öğrenci,  2. Dönem sınavlarına girse fakat sonra notunu beğenmeyip tekrar 1. Dönem notunun işleme alınmasını isteyebilir mi?
"Hayır. Öğrenciler, sınavlarla ilgili en başta tercihte bulunacak ve tercihinin tüm sonuçlarına katlanacak."

3) İkinci dönem sınavlara girenlere mi performans notu verilecek yoksa tüm öğrencileri mi?
"Ölçme ve değerlendirme sistemini bir bütün olarak düşünelim. Sınav varsa proje ödevi,  performans çalışması,  derse katılıma ilişkin performans puanı var. Sınava katılmak yoksa bunların hiçbiri yok."

Yani Sınavlara girmeyecek  olan öğrencilere performans notları vs hiç bir not verilmeyecek. Birinci dönem notları ile karnelerini alacaklar.

SINAV DİLEKÇESİ NEREYE VERİLECEK ?

2. Dönem sınavına girmek istemeyen öğrencilerin velileri yazılı dilekçelerini çocuklarının eğitim gördükleri okull idarelerine verecekler

Peki Dilekçe Nasıl Olacak İşte Dilekçe Örneği

Sınava Giriş Dilekçe Örneği WORD

Sınava Giriş Dilekçe Örneği PDF

Ajanskamu.net-Özel Haber