Milli Eğitim Bakanlığı Devamsız Öğrenciler Harici Sınıfı Geçecek Diye Açıklamıştı.Şimdi İse Gerekli Adımları Atmaya Başladı.

E-okul üzerinde öğrencilerin sınıf geçti-kaldı durumları karnelere işlendi. Şu an için 2. dönem not kısmı boş bırakıldı. Fakat 1. dönem notlarının 2. döneme de aynen yansıtılması bekleniyor.

Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli oldu ve doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler, alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.

Diğer sınıf düzeylerindeki öğrenciler gibi 12. sınıf öğrencilerinin de birinci dönemde aldıkları notlar geçerli olacak ve yılsonu başarı puanı buna göre hesaplanacak. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olabilecek ancak diğer tüm sınıf düzeylerinde olduğu gibi 12. sınıf öğrencilerinin de başarısız dersleri olması durumunda bu derslerden sorumlu olacaklar ve takvimine göre girecekleri sorumluluk sınavlarından başarılı olmaları halinde mezuniyet puanları hesaplanarak mezun olacaklardır. Sınav takvimi daha sonra açıklanacak.

Sadece birinci dönemde yapılan devamsızlıklar dikkate alınacak olup bu kapsamda devamsızlık süresini dolduran öğrenciler sınıf tekrarına kalacak.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı yılsonu puanı birinci dönem puanlarıyla belirleneceğinden ikinci dönemde hiçbir ölçme ve değerlendirme aracı dikkate alınmayacak.