Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından ülke olarak yarın akşamdan itibaren ytam kapanmaya geçilecek. 

İçişleri Bakanlığı yayınladığı Tam Kapanma genelgesinde bir çok konuyu detaylı olarka açıkladı. Ancak Okullarda öğrenci ve öğretmen ve hiç bir faaliyet bbulunmamasına rağmen, tüm okul kademelerinde yüz yüze eğitim ve sınavlar ertelenmişken okulların açık olup olmayacağı ile konu tam bir netlik kazanmadı. 

MEB'in bu konuda bir açıklama yapması gerekiyor. 

İçişleri Bakanlığının yayınladığı tam kapanma genelgesinde;

- Tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının % 50sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecektir. denilmektedir. 

Yine aynı genelgenin kısıtlamadan muaf olacaklar kısmında ise;

Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarında/yerlerinde görev alacak kamu personeli için yetkili yönetici tarafından bu durumu ortaya koyan görev belgesi düzenlenecek ve görevli olduğu zaman dilimi içerisinde ikameti ile işyeri arasındaki güzergahla sınırlı şekilde muafiyete tabi olacaktır.

2.1- Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının istisnaları; - Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.

denilmektedir. 

Genelgede tam olarak belirtilmese de okulların açık olacağı, idarecilerden ise Okul müdürlerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, müdür yardımcılarına ve memur , hizmetli ve güvenlik personellerine okul müdürlüğü tarafından verilecek olan resmi yazı ile personelin okullara gelmesi sağlanacaktır.

Çünkü Uzaktan çalışabilmeleri için idari izinli olmaları gerekmeKtedir. Hükümet idari izin konusunda herhangi bir tasarrufta bulunmadığı için idareciler ve personel okullara dönüşümlü ve asgari seviyede gitmeye devam edecektir. 

Genelgede çok açık olmasa da okullarda hiçbir faaliyet yapılmadığı ve sokağa çıkma kısıtlama kararı olmasına rağmen okulların açık tutulma kararı yanlıştır.

Okullar kapalı mı olacak açık mı olacak bu konuda net bir açıklama yapılmalıdır. 

Ajanskamu-Özel Haber