Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB ETÜ ve Global AI Hub “Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık Projesi” kapsamında eğitim verecek. 8 Mart’ta başlayacak eğitimler ile kalifiye insan gücünü artırmak ve yapay zeka ekosistemine katkı sağlamak hedefleniyor.

Proje kapsamında lise ve meslek lisesi öğrencilerine, lise ve meslek lisesi öğretmenlerine, üniversite öğrencilerine, akademisyenlere, girişimcilere, KOBİ’lere ve şirket çalışanlarına eğitimler verilecek. Eğitimlere kayıt yaptırılarak ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlara TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ve Global AI Hub tarafından sertifika verilecek.

Eğitim programları, teknik ağırlıklı ve farkındalık oluşturmaya yönelik (teknik olmayan) eğitimler şeklinde uygulanacak. Teknik ağırlıklı eğitimlerde “Python’a Giriş” ve “Makine Öğrenmesine Giriş” kursları verilerek, temel yapay zeka uygulamaları ile tanışmaları sağlanacak. Farkındalık oluşturmaya yönelik eğitimlerde ise “Yapay Zeka” ve “Robotik Süreç Otomasyonu Teknolojileri” eğitimleri verilecek. Eğitimler ve beraberinde düzenlenecek webinarlar ile katılımcılarda bu teknolojileri kendi alanlarına nasıl entegre edebilecekleri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Eğitim programı 8-12 Mart’ta "Python’a Giriş", 22-26 Mart’ta "Makine Öğrenmesine Giriş", 29 Mart’ta "Yapay Zekaya Giriş", 5-9 Nisan’da "Python Programlamaya Giriş", 19-23 Nisan’da "Makine Öğrenmesine Giriş", 26-30 Nisan’da "Robotik Süreç Otomasyona Giriş"ten oluşuyor. Eğitim programlarına başvurular https://globalaihub.com/event adresinden yapılabilecek.