EBA TV üzerinden canlı yayınlanan uzaktan eğitim dersleri üçüncü haftası ile sürüyor. Ülke genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, haftanın ilk gününde de 'EBA TV canlı yayın izle' başlığı altında araştırmalarını gerçekleştiriyor. TRT EBA TV frekans ayarı ile kanalı ayarı yapmayanlar için internetten de canlı yayın sağlanıyor. Bilindiği gibi, MEB tarafından ilgili uzaktan eğitim kanallarına ilişkin 2020 frekans bilgileri paylaşıldı. Peki, EBA TV hangi kanalda ve canlı yayını nasıl nasıl izlenir? Uydudan ve Türksat frekans bilgileri nasıl girilir? Haberimizden, ilkokul, ortaokul ve lise haftalık ders programı ile yayın akışı hakkında bilgi edinebilir, tekrar dersi saatlerini öğrenebilirsiniz. İşte, 6 Nisan TRT EBA TV canlı yayın izleme ekranı ve öğrenci girişi sayfası...
Uzaktan eğitimde üçüncü hafta heyecanı başladı. Geçtiğimiz hafta ikinci haftası geride kalan süreçte, yurt genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından canlı takip ediliyor. Eğitim Bilişim Ağı resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan haftalık ders programı ve yayın akışına göre dersler TRT EBA TV canlı yayını üzerinden naklen aktarılıyor. Bu noktada, derslerin takibi için de 'TRT EBA TV canlı yayın izle' başlığı altında araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Bilindiği üzere, uzaktan eğitim derslerini televizyondan izleyebilmek için uydudan ya da Türksat EBA TV frekans ayarları bilgisinin televizyona tanımlanarak kanal ayarlarının yapılması gerekiyor. Öte yandan, henüz EBA öğrenci girişi ekranı ile şifre alma ve yeni hesap oluşturma işlemini yapmayanlar da yine doğru adresteler! Haberimizden, 2020 frekans bilgileri, giriş ekranı, hesap oluşturma, haftalık ders programı, yayın akışı ve canlı izleme ekranı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

UZAKTAN EĞİTİM FREKANS BİLGİLERİ 2020
Henüz frekans ayarını yapamayanlar için ise TRT EBA TV frekans bilgileri bir kez daha paylaşıldı.

MEB'in yayımladığı bilgiler ile TRT EBA TV hangi kanalda ve nasıl canlı izlenir sorusu yanıt buldu. Peki, EBA TV frekans ayarı nasıl yapılır?


EBA TV FREKANS BİLGİLERİ

HD Alış bilgileri:

Alış frekansı :12.084 MHz
Polarizasyon : Yatay (H)
Sembol oranı : 13.750
FEC : 2/3
SD Alış bilgileri:

Alış frekansı :11.916 MHz
Polarizasyon : Dikey (V)
Sembol oranı : 30.000
FEC : 3/4
TRT EBA TV CANLI YAYIN İZLE! 6 NİSAN 2020 İLKÖĞRETİM, ORTAÖĞRETİM VE LİSE DERSLERİ İZLE
İlköğretim, ortaöğretim ve lise dersleri için TRT EBA TV 3 farklı kanaldan hizmet veriyor. HD ve SD olmak üzere toplam 6 kanaldan canlı yayın yapılıyor. Milyonlarca veli, EBA TV frekans ayarı ile televizyonlarda uzaktan eğitimin yapılacağı kanalların kurulumunu gerçekleştirdi. Bunu yapamayanlar ise, 'TRT EBA TV uzaktan eğitim canlı izle' başlığı altında araştırmalarını yapıyor. Bilindiği üzere, TRT EBA TV internetten de canlı ve şifresiz izlenebiliyor.

İşte, 6 Nisan ders programı, yayın akışı ve uzaktan eğitim canlı izleme ekranı;