1. Galatasaray lisesi
  2. İstanbul erkek lisesi
  3. Ankara fen lisesi
  4. Kabataş erkek lisesi
  5. Kabataş erkek lisesi (Almanca)
  6. İzmir fen lisesi
  7. İstanbul Atatürk fen lisesi
  8. Çapa fen lisesi
  9. Cağaloğlu Anadolu lisesi
  10. Tofaş fen lisesi

Türkiye’nin en iyi ilk 100 lisesi 2020 sıralamasında
Son 5 yıl boyunca giriş puanları.
En iyi ilk 100 liselerin kontenjanlar.
En iyi ilk 100 lisenin öğrenim süresi.
En iyi ilk 100 lisenin yabancı dili
En iyi ilk 100 lisenin pansiyon durumu
En iyi ilk 100 lisenin fotoğrafı
En iyi ilk 100 lisenin nerede olduğu.

Galatasaray Lisesi

Türkiye'nin en köklü liselerinden biri olan 1481 yılında Beyoğlu'nda açıldı. Eski adı Mekteb-i Sultani olan Liseden bu zamana kadar on binlerce öğrenci mezunu oldu. Galatasaray Lisesinde Fransızca eğitim verilmektedir. Başta edebiyatçı ve düşünürler olmak üzere Reşat Nuri Güntekin, Haldun Dormen, Candan Erçetin gibi birçok ünlü isim Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuştur. 

Kadıköy Anadolu Lisesi

1955 yılında Kadıköy Maarif Koleji adıyla kurulan lisede sayısal dersler yabancı dilde Türkçe, Coğrafya ve Tarih dersleri Türkçe okutuluyor. Uluslararası alanda birçok ödül kazanan Kadıköy Anadolu Lisesi, nitelikli öğretmen kadrosuyla birlikte Türkiye'nin en prestijli okullarından biridir. Macit Kılıçeri tarafından kurulan okul Moda'da yer alıyor.

Aydın Fen Lisesi

1997 yılında Süleyman Demirel, açılan Aydın Fen Lisesinden mezun olan öğrenciler, üniversite sınavlarında elde ettikleri başarılarla okulun ülke genelinde duyulmasını sağladı. Aydın Fen Lisesi, Türkiye genelinde düzenlenen birçok yarışmada da birinci oldu.

Kabataş Erkek Lisesi

1908 yılında açılan okulda Türkçe dışında, İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitim veriliyor. Beşiktaş - Ortaköy'de yer alan okulun ilk adı Kabataş Mekteb-i İdâdisi'dir. Ayrıca, Özdemir Asaf, Süleyman Seba, şair Hlmi Yavuz gibi birçok isim de bu liseden mezun olmuştur. 

Ankara Fen Lisesi

3 Nisan 1964 yılında açılan lise Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer almaktadır. Ankara Fen Lisesi, özellikle yetiştirdiği bilim insanlarıyla Türkiye'de bilimin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.

Darüşşafaka Lisesi

1863 yılında kurulan lise, Türkiye'nin en eski liselerinden biridir. Kurulduğu yıl adı Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye olan okul 1865 yılında Darüşşafaka İdadisi ve son olarak Darüşşafaka Lisesi adını aldı. Öğrencilerin tam burslu okuduğu lisede, eğitimler Maslak'taki yeni binada verilmektedir.

Çapa Fen Lisesi

500'den fazla öğrencinin okuduğu Çapa Fen Lisesi, I. Abdulmecid döneminde açıldı. İlk adı Darulmuallimin olan okul Türkiye'nin en eski öğretmen okullarından biridir.

İstanbul Erkek Lisesi

Fatih semtinde yer alan İstanbul Erkek Lisesinde hem sayısal (kimya, fizik, matematik) hem de sözel (coğrafya, tarih) dersler verilmektedir. Mehmet Nadir Bey tarafından kurulan okulun ilk adı Numune-i Terakki idi.

Erbakır Fen Lisesi

Biyoloji, Matematik ve Kimya gibi derslerde bölge birinciliği dereceleri bulunan okul, 1996 yılında Denizli'de kuruldu. Erbakır Fen Lisesinde Türkçe dışında İngilizce ve Almanca eğitim de veriliyor.

Cağaoğlu Anadolu Lisesi

Eğitim hayatına 1850 yılında başlayan Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Türkiye'nin en iyi 10 lisesinden biri olarak gösteriliyor. Çok yönlü eğitim anlayışını benimseyen okulun içerisinde sinema salonu, fizik - kimya laboratuvarları da yer alıyor.

Öğretmensitesi