Üniversiteler ne zaman açılacak ve birinci dönem üniversiteler açılacak mı sorusu, özellikle ilk kez üniversite eğitimi almaya hak kazanan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YÖK açılış toplantısında 'Yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.' sözleri ile açılış sürecini vurguladığı üniversiteler için geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da açıklamalar gelmişti. Peki, milyonlarca üniversite öğrencisi ve ebeveynlerinin merakla araştırdığı üniversiteler yüz yüze eğitim ile ne zaman açılacak? İşte, o konu hakkında son gelişmeler

Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, 3 haftalık sürecin sonucuna göre değerlendirme yapılacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ise üniversitelerin durumuyla ilgili yeni açıklama yapıldı. Erdoğan "Yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." dedi. Bugün yapılan Kabine toplantısında üniversitelerle ilgili yeni bir karar çıkmadı.
ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE İLGİLİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yeni bir projenin müjdesini paylaşmak istiyorum: YÖK-Anadolu projesi." diyen Erdoğan, "Bu çalışma Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek, eksikliklerin hızlıca giderilmesini hedefliyor." diye konuştu..