Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler 15 Haziran’da açılacak mı? İşte YÖK açıklaması ve detayları…

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında mart ayının ilk haftasında kapatılan üniversiteler yaklaşık 2 aydır açılmadı. 23 Mart tarihinden itibaren de uzaktan eğitim veren üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte birçok üniversite öğrencisi okulların ne zaman açılacağını internette aramaya başladı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler 15 Haziran’da açılacak mı?

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasında normalleşme sürecinin detayları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Bu bilgiler arasında üniversitelerin ne zaman açılacağı konusu da yer alıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre tüm üniversiteler 15 Haziran tarihinden itibaren akademik takvimine devam edebileceği beyan edildi. YÖK tarafından yapılan son açıklamada ise bilim kurulunun 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren 2 haftalık süreçte salgının tamamen kontrol altına alındığı kesin olarak beyan edilirse 15 Haziran tarihinde üniversitelerin açılması hedefleniyor!

Üniversiteler 15 Haziran’da Açılacak Mı?

Geçtiğimiz haftalardan itibaren ülkemizdeki korona virüs vaka verileri hızla düşüşe geçti. Bilim kurulu üyeleri ve YÖK tarafından yapılan resmi açıklamalar doğrultusunda salgının 1 Haziran tarihinden itibaren tamamen kontrol altına alınması durumunda tüm üniversitelerin 15 Haziran tarihinde açılması hedefleniyor. Salgının gidişatının değişmesi halinde ise farklı senaryolar düşünülüyor.