Bu sene küresel çapta yaşanan korona virüs hastalığı sebebiyle ülkemizde de vakaların görülmesinden sonra okullar kapatıldı ve eğitim öğretim eba üzeriden uzaktan eğitim olarak devam ettirildi.Yaşanan korona virüs hastalığı vaka sayılarında artışın devam etmesi sebebiyle  okulların Eylül ayında açılmasına karar verildi.

Hastalıkla mücadelede en önemli koz olan sosyal mesafe kuralına göre ise önümüzdeki sene okulların nasıl bir önlem alınacağı merak konusu olmuşken akıllara ilk gelen çözüm yolu iki eğitime geçilebilip okullardaki öğrenci sayıları azaltılabilir mi ? soruları oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu konuda "Tam gün eğitim yapan okullarımız duruma göre ikili öğretime geçebilir." diyerek önümüzdeki sene bir çok okulda ikili eğitim yapılabileceğinin sinyallerini verdi.
Özellikle il veya ilçe merkezleride ki kalabalık okullar sosyal mesafe kuralları gereği önümüzdeki eğitim öğretim yılında ikili eğitim öğretim geçerek kalabalık toplulukların oluşmasının önüne geçilebilir.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının hazırlayacak olduğu yol haritasi hastalığın seyrine göre önümüzdeki aylarda açıklanacak olup , bu konuda ki hazırlıklar yaz boyu okullar tarafından yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak resmi bir açıklama siz değerli okuyucularımız ile paylaşılacaktır.