YETMEZ DEVLET BUNLARI DA DERHAL KAPATMALI

Devlet Nihayet Üç Yanlıştan Daha Dönüyor.

2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren (Seneye) MEB aşağıdaki uygulamaları hayata geçierecek.

1.MEB Özel Öğretim Kurslarını Kapatıyor.

Özel Öğretim Kursları Dershane arayışındaki veliler için Sınırlı bir düzenleme idi. Ama suistimal edildi.

2. Temel Liseleri Kapatıyor.
Temel Liseler ise Dershanelerin dönüşmesiyle oluşmuş Devlet okulu ile Ozel okul arasındaki Dershane gibi çalışan okul görünümünde, Doğan Görünümlü şahinlerdi.

3. Özel Okul Teşviklerini Kesiyor. 
Özel okulu teşvik adı altında Devletin parasının fonlandığı, özel okul sahiplerinin teşvik adı altında zengin edildiği, fakir fukara çocuklarının kesinlikle yararlanamadığı saçma sapan düzenleme de ortadan kaldırılıyor nihayet.

Devletimizin bir an önce kapatması gereken diğer kurumlar ise şunlar:

*Taşımalı Eğitim Sistemi

Kesinlikle kaldırılmalıdır. Taşımalıya verilen paranın 10'da biri bütçeyle köylerimizdeki Köy okulları tekrar canlandırılmalı. Taşımalıda dönen dolaplar, yapılan usulsüzlükler ve devletin çarçur edilen parlarını bu millet bilse, okusa herhalde aklını kaybeder.

Bakanımızın ve yardımcısının 'Rahatsızım, MEB bütçesinin %80-90 ı buralara gidiyor' diyerek bahsettiği devasa bütçeli bir uygulama. Taşımalı eğitim servis ve yemek ihalelerinin incelenmesi halinde, ne demek istediğimi çok iyi anlatacaktır. 


Taşımalı kalksın ,Köylerimizde öğretmenlerimizle birlikte köylerimiz de yeniden kalkındırılmalı, kültür ve eğitim seviyeleri arttırılmalıdır.

*Özel Mesleki Yeterlilik Belgesi Kursları


Önceden Devlet okullarında idi, şimdilerde özel kurslara devredildi. Ders vermeden parayla belge alınan yerler haline geldi. Sahipleri hep siyasetçilerin yakınları. 
Kesinlikle devlet okullarına geri verilmeli. Ciddiyetle belge verilmiş ve kaliteli eleman yetişmiş olacaktır.

*Özel Akşam Liseleri

Okumaya niyeti olmayanların parayla diploma aldıkları okullar halindeler. Denetim bu okullarda sıfır. Araştrılırsa ne dediğim anlaşılacaktır.

*Akşam Sanat Okulları

Sayıştay raporlarına giren ve Ankara'daki Bakan, vekil, hakim, asker ve bürokratların çoğunun öğretmen olan eşlerinin görev yaptığı, ek derslerini de ful adıkları, hiç işe gitmedikleri öğrencisi olmayan okullarda hem işe gitmeyerek hem de ek derslerini de tam alarak devletin Milyonlarca tl zarara uğratıldığı birilerinin çiftliği olmuş olan okullar.

Bir an önce kapatılmalıdır.

Sınav sistemi kaldırılmalı, okullar arasındaki uçurum kapatılmalı, Devletin en gözde okulları diye bir okul türü ya da sınavla öğrenci alan, yok bilmem ne projesi uygulayan okulları olmamalı.

Devletin en gözde okulları yine devletin kendi okulları olmalıdır. Her seviyeden öğrenciyi içinde barındıran ancak kendi başarısını kendi içinden çıkararak kendisiyle yarışan okulları olmalı.

Bunun olmaması için hiç bir neden yok.
Gerekli altyapı, kaliteli öğretmen kadrosu ( ki devlet en iyilerini seçip alıyor zaten) , internet, derslik , mevzuat, kitap , araç gereç vb herşey var.

Hiçbir eksik yok.

Kaldı ki eksiği olan okullar, zaten en başarılı okul olarak ön plandalar hep.

Yeter ki rantçıların rantı kesilsin, Eğitimle ilgili yapılan tüm yatırım ve düzenlemelerin gerçek amacı; 'Eğitim' olsun.

Yeter ki Öğretmenlerimiz ve eğitimciler başta olmak üzere herkes buna inansın...

Musa KURT

29.01.2019