2020 yılı Yükskeöğretim Kurumları Sınavı sonuçları için geri sayım devam ediyor. Sınav sonuçları ve tercihleri için geri sayım devam ederken MSÜ sonuçlarının erken açıklanması ile YKS sonuçlarının da erken açıklanıp açıklanmayacağı araştırılmaya başlandı.

YKS sonuçları da erken açıklanacak mı?

27 ile 28 Haziran 2020 tarihlerinde Türkiye genelinde 3 oturumda YKS yapıldı. Üniversitelere giriş sınavının yapılmasının ardından adaylar sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. 2.5 milyona yakın adayın katılımı ile düzenlenen sınavın sonuçları beklenirken geçtiğimiz gün MSÜ duyurusu geldi.

5 GÜN ERKEN AÇIKLANDI

ÖSYM 2020 yılı takvimine göre 7 Temmuz 2020 günü açıklanacağı bildirilen Milli Savunma Üniversitesi yazılı sınavının sonuçları 2 Temmuz 2020 günü açıklandı. Sınavın 5 gün erken açıklanması sonrası öğrenciler, 2020 yılı YKS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağını araştırmaya başladı. 

YKS SONUÇ TARİHİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından açıklanan ve daha sonra güncellenen 2020 yılı sınav takviminde Yükseköğretim Kurumları Sınavı' nın sonuçlarının 28 Temmuz 2020 günü açıklanacağına yer verildi. 

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardındna Ağustos ayının ilk günlerinde YKS tercih kılavuzunun yayımlanması ve tercihlerin başlaması bekleniyor. 

SONUÇLAR ERKEN AÇIKLANACAK MI?

MSÜ sınav sonuçlarının 5 gün erken açıklanması sonrası acaba YKS sonuçları da erken açıklanacak mı? sorusu sorulmaya başlandı. MSÜ sonuçlarının duyurulması ile ÖSYM 'nin yükü azaldı. Ancak YKS 'nin erken açıklanıp erken açıklanmayacağı henüz belli değil.