“Öğrenci dostu Yeni YÖK" tarafından, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla https://yokatlas.yok.gov.tr adresi üzerinden hizmete sunulan “Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas)" içerisindeki bazı modüller üzerinde yapılan güncelleme çalışmaları öğrencilerin görüşleri ve talepleri doğrultusunda tamamlandı.

Adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini sağlamak amacıyla ilk kez 2016-ÖSYS sürecinde hizmete girerek adaylara adeta rehberlik hizmeti sunan YÖK Atlas özellikle YKS tercih dönemlerinde adaylar, veliler ve rehberlik uzmanlarınca başvurulan en önemli ve güncel bilgi kaynağı oldu.

YÖK ATLAS'TA BİR ÇOK MODÜL HİZMETE SUNULDU

YÖK Atlas programında Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı ile Meslek Atlası modüllerinin yanı sıra “Üniversitelerimiz, Lisans / Önlisans Atlası, Mezun Başarı Atlası, Net Sihirbazı ve Tercih Listem" gibi modüller de yer alıyor. 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandığında tüm modüller yeni verilere göre güncellenerek hizmete sunulacak.

YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN AÇIKLAMA

YÖK Başkanı Yekta Saraç, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan şu açıklamalarda bulundu:

Yeni YÖK olarak, üniversite tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunduğumuz “Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas)" içerisindeki bazı modüllerde, öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda yapılan güncelleme çalışmaları tamamlandı.

YÖK Atlas’ta yer alan “Lisans ve Önlisans Tercih Sihirbazı” ile “Meslek Atlası" modülleri, 2020-YKS verilerine göre güncellenerek 2021-YKS'de üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı.

2016-ÖSYS sürecinde hizmete girerek üniversite adaylarına adeta rehberlik hizmeti sunan YÖK Atlas programımız özellikle YKS tercih dönemlerinde adaylar, veliler ve rehberlik uzmanlarınca başvurulan ilk ve en önemli güncel bilgi kaynağı olmaya devam edecek…