Kabine toplantısı sonrasında alınan karar göre okullardaki yüz yüze eğitime 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verildi. Bu süreç içinde eğitim öğretim uzaktan eğitim olarak devam edecek. 

Dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile uzaktan eğitim süreci hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yüz Yüze Eğitime Aşamalı Geçiş Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?

Yapılan açıklamada 31 Aralık sonrasında başlayacak olan yüz yüz eğitimin aşamalı geçiş takviminin kamuoyu ile Aralık ayının son haftası paylaşılacağı duyuruldu.
Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada 

'Öğrencilerimizin güveni, huzuru, mutluluğu ve başarısı için velilerimiz, öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve tüm eğitim ailemizle birbirimize kenetlenmemiz gereken bir süreçteyiz. Tedbirlerimizi hijyen standartlarına bağlı olarak en üst düzeyde aldığımız, çocuklarımızın okul bahçelerindeki ve sınıflarındaki temassız oyunlarını bile tasarladığımız yüz yüze eğitime aşamalı geçiş sürecimize en hızlı şekilde yeniden başlamak en büyük temennimizdir. Gönül arzu ederdi ki bu arayı vermeyelim hatta dünya ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi tüm sınıf düzeylerimizle okullarımızla buluşalım. Fakat ülke genelindeki koşullar nedeniyle böyle bir kararı almak durumunda kaldık. Tabi ki çağrımızı yinelemekten vazgeçmiyoruz: Çocuklarımızın geleceği için “Herkesin desteğine ihtiyacımız var, lütfen kurallara uyalım” Aralık ayının son haftasındaki tabloya göre okullarımızda yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamamızı ve takvimimizi kamuoyu ile paylaşacağız.' ifadeleri kullanıldı.