İzmir Gültepe'deki Barbaros Hayrettin İlkokulu ile imam hatip ortaokulunun yıkılarak aynı bahçedeki başka bir okula taşınmak istenmesine veliler ve öğrenciler tepki gösterdi.

İzmir'in Konak İlçesi Boğaziçi Mahallesi'nde aynı bahçede bulunan Barbaros Hayrettin İlkokulu ve Barbaros Hayrettin İmam Hatip Ortaokulu depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıkılmak isteniyor. Müdürlük, 36 öğretmen 584 öğrencili Barbaros Hayrettin İlkokulu ile 12 öğretmen 130 öğrencili Barbaros Hayrettin İmam Hatip Ortaokulu aynı bahçedeki Barbaros Hayrettin Ortaokulu'na taşımayı planlıyor.

3 okulun tek binada eğitim görmesi ile ilgili incelemede bulunan ilk müfettişlerin olumsuz rapor bildirmesine rağmen Milli Eğitim yeni müfettiş ataması yaptı. Bine yakın öğrenci aynı okulda eğitim görecek ama Barbaros Hayrettin Ortaokulu'nun ise sadece 11 dersliği bulunuyor. İkili öğretim sistemine geçilecek okula bu kadar öğrencinin nasıl eğitim göreceği ise soru işareti. Bazı sınıfların kapatılarak öğrenci sayısının arttırılması da planlanıyor. Taşıma işleminin yapılması durumunda ana sınıfı derslikleri kapatılacak ve en az 13 öğretmen de norm fazlası hale gelecek. Taşınma halinde sınıf mevcutlarının 60'a çıkması bekleniyor.

KARAR VELİLER TARAFINDAN KABUL GÖRMEDİ
Zamansız alınan yıkım kararı ise bugün okul bahçesinde yapılan eylemle veliler tarafından protesto edildi.

Eylemde öğrenciler 'Vali Amca Beni Öğretmenimden Ayırma', 'Öğretmenim 1. Derste Rüyamda Sizi Gördüm' ve 'Öğretmenim Geç Kaldığım İçin Özür Dilerim', 'Sabah 06:30'da Uyanamadım' yazan dövizler taşıdı. Güvenlik şube polisleri ise eylemin okul bahçesinde yapılmasına engel olmak istedi ama veliler okul bahçesinde ısrarlı davrandı.

'BİR SINIFTA 60 ÖĞRENCİYE NASIL DERS VERECEKLER?'
Evrensel'e konuşan iki çocuk velisi Nedime Barut 'Lise sınavına hazırlanan çocuğum var, bu inşaat alanında nasıl ders görecekler? Bir sınıfta 60 öğrenciye nasıl ders verecekler? İnşaat alanında çocuğun güvenliğini kim koruyacak? Başka okula gönderelim desek nasıl servis parası vereceğiz? Milli Eğitim çözüm bulsun. Bize ücretsiz servis sağlasınlar. Velilerin çoğu zaten işsiz. Kendi çocuklarını özel okullarda okutanlar bizim halimizi anlamaz. Okulu yazın yıksınlar. Müteahhitler daha da zengin olsun diye çocuklarımızın mağdur edilmesini kabul etmiyoruz' dedi. (İzmir/EVRENSEL)