Bakan Selçuk'tan 1000 TL yardım açıklaması. Başvuruya yeni ekleme yapıldı.

TİSK ev sahipliğinde online olarak gerçekleştirilen "Ortak Paylaşım Forumu 2020" programına katılan Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pandemi sürecinde vatandaşlara verilen 1000 TL 'lik destek hakkında önemli ifadeler kullandı. Bakan Selçuk , 1000 TL başvurusu yapacak ve yapanlar için yaptığı açıklamasında, "Bir ihtiyacı tespit ettiğimiz an 1000 TL yardıma devam ediyoruz." dedi.

ÇALIŞMA HAYATINA DESTEK

Koronavirüs pandemisi sürecinde çalışma hayatına yönelik birçok destek paketini yürürlüğe aldıklarını söyleyen Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği, diğer desteklerle birlikte 40 milyara yakın bir destek sağlandığını söyledi. 3.5 milyon kişiye kısa çalışma ödeneği verildiğini, 2 milyon kişinin normal çalışma düzenine geçtiğini ifade eden bakan Selçuk, "Nakdi ücret desteğimiz ve işsizlik ödeneğimiz de devam ediyor. Sosyal koruma kalkanı dediğimiz bu paket sayesinde 40 milyara yakın bir desteği sağlamış olduk.” dedi.

"ÇALIŞAN KADIN SAYISININ ARTMASINI İSTİYORUZ"

İşgünüce katılan kadın personel sayısının artmasını istediklerini dile getiren Bakan Selçuk, "Kamuda karar alma mekanizmalarında olsun, öğretmenlerin, hakimlerin, mimarların yarıdan fazlası kadın. Milletvekillerimizin yüzde 17'si kadın. İş gücüne katılan kadın sayısının artmasını istiyoruz. Son 18 senede bu oranın arttığını görüyoruz." dedi. 

BİR İHTİYACI OLANA 1000 TL

Bakan Selçuk açıklamasının devamında, pandemi sosyal destek kapsamında vatandaşlara verilen 1000 TL 'lik yardıma değindi. Bakan, bir ihtiyacı olduğunu tespit ettikleri vatandaşlara 1000 TL 'lik yardımların devam edeceğini söyledi. Bakan açıklamasında, "Her bir aşamada ekonomik destek sağlandık. İlk etapta 4.3 milyon haneye bin TL'lik yardım verildi. Düzenli yardımların haricinde ilk aşamada bu şekilde bir can suyu verildi. Daha sonrasında normalde muhtaçlık seviyesinde olmayıp pandemi sebebiyle yardıma ihtiyaçları olanlara yönelik bir program hazırladık. Beyan esaslı gelen başvuruları da kontrol ederek sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızla görüştük. Bu sayede 1.8 milyon haneye 1000 TL ulaştırmış olduk. Aynı zamanda vakıflarımıza gönderdiğimiz periyodik paylarımız var, onu iki katına çıkardık. Hala da bu sürece devam ediyoruz. Bir ihtiyacı tespit ettiğimiz an 1000 TL yardıma devam ediyoruz. Diğer yandan, kısa çalışma ödeneği ile istihdam kaybı yaşanmasın diye destek sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

EKRAN E DEVLETE EKLENDİ

Pandemi sosyal destek başvuruları e Devlet kapısı üzerinden alınıyordu. Bu açıklama ile başvuru ekranına yeni bir kutucuk eklendi. 

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan butona tıklkayın ve E Devlet kapısına girişinizi yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda , sağ üstte YENİ BAŞVURU butonunu göreceksiniz.

Buraya tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde doldurun.

İŞTE EKLENEN KISIM

Pandemi başvurusunda ilk başlarda aşağıdaki yer yoktu. Bu daha sonra eklendi. Ve vatandaşların başvuru sebebini , ihtiyacını buraya yazması istendi. 

Buraya başvuru sebebi yazılacak. Bu , SYDV tarafından değerlendirilecek ve uygun görülmesi halinde vatandaşlara 1000 TL 'lik ödeme yapılacak.