Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli nakit para yardımı, yiyecek yardımı, öğrencisi olan ailelere okul yardımı, engelli, hasta ve yaşlı bakım yardımı gibi çeşitli sosyal yardımlarda bulunuyor. Periyodik şekilde her ay yapılan bu sosyal yardımlar haricinde Aile Bakanlığı, koronavirüs salgını dolayısı ile ihtiyaç sahiplerine 1000’er TL nakit para yardımı yapıyor.

Toplam 3 fazdan oluşan bu nakit para sosyal yardım desteğinden on binlerce aile faydalandı. Faydalanamayan veya tekrar 1000 TL sosyal yardım parası almak isteyenler başvuruların devam edip etmediğini merak ediyor…

1000 TL NAKİT PARA YARDIMI BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR MU?

Koronavirüs salgını nedeniyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL yardım parası veriyor. 3. faz sosyal yardım başvuruları devam etmekte olup, 1000 TL nakit para yardımı almak isteyen ihtiyaç sahipleri başvurularını e-devlet üzerinden yapabiliyor.

4. FAZ SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ OLACAK MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu anda 3. Faz sosyal yardım başvurularının devam ettiğinden dolayı 4. faz nakit para yardımı yapılacağına dair de resmi bir açıklama yoktur.

YARDIM BAŞVURU SONUÇLARI

Nakit para yardımı başvuru sonuçları e-devlet üzerinden öğreniliyor. Hemen yaptığınız sosyal yardım başvuru sonuçlarını öğrenmek için buraya tıklayınız

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları başladı.

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU FORMU

SOSYAL YARDIMLAŞMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır. Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar