2021 yılı asgari ücret görüşmeleri tarihi.

Türkiye genelinde çalışmakta olan milyonlarca kişiyi yakındna ilgilendiren tarih yaklaşıyor. İşçiler, taşeron işçiler, kamuya geçen taşeron işçileri ilgilendiren asgari ücret zammı için geri sayımda sona geliniyor. Her senenin sonunda yapılan asgari ücret zammı görüşmeleri için son bilgiler, asgari ücret toplantı tarihi ve diğer detaylar yazımızda.

ASGARİ ÜCRET YILLIK BELİRLENİYOR

Daha önce 6 aylık olarak belirlenen asgari ücret, son yıllarda tek seferde belirleniyor ve belirlenen tek rakam, tüm sene boyunca geçerli oluyor. 

BU SENE NE KADAR?

2019yılının sonunda yapılan , tartışmalara sahne olan asgari ücret görüşmelerinden yüzde 15 zam çıktı ve önceki sene 2020 TL olan asgari ücret, 2324 Türk Lirasına yükseltildi. 

HÜKÜMET 75 TL JEST YAPTI

Asgari ücret görüşmelerinde 2250 TL 'lik rakamın belirlendiği ve hükümetin 75 TL 'lik desteği sonrası asgari ücretin 2324 TL olarak belirlendiğine yer verildi. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

2021 ASGARİ ÜCRET İÇİN SÖZ VERDİLER

2020 yılı asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 

İşverenin 2021 asgari ücret için söz verdiğini söyleyen Bakan Selçuk, "TİSK Temas etmek istediğim, bu asgari ücreti konuşurken, ülkemizdeki iş yeri sayıları ve iş veren ölçeklerini de konuşmamız gerektiğine, buna dair gelecek sene konuşurken, bu dağılımların iş veren sayılarımızı, sigortalı sayılarımızı ne kadar etkileyebileceğini de konuşmamız gerektiğini söylüyorum. 100'ün altında çalışanı olan iş yeri sayımız %99'u temsil ediyor iş yerlerimiz. Bu sayıların dengesi asgari ücret belirlemede temel kriterlerimizden. Bu sene işçi ve işveren konfederasyonlarıyla konuştuğumuz zaman biz her zaman çözümü kolaylaştıracak bir ortamda olmayı önemsiyoruz. Fakat ben inşallah gelecek sene bu masada her iki taraf bu konuda bana söz verdi. İki taraf kendi aralarında anlaşacaklar bunun üzerinden konuşacağız. Asgari ücret devletin anlaştığı rakam değil aslında, asgari ücret iş veren ve işçinin anlaştığı bizim de kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi. "