Emeklilik hakkını kazanmış ve aylık bağlanmış vatandaşlar 2021 Ocak atı ile birlikte zamlı maaşlarını alacaklar. Son 5 aylık enflasyon verileri doğrultusunda emeklilerin yüzde 7'nin üzerinde zam alması muhtemel gözüküyor. Emekliler ise ayrıca seyyanen zam talebinde bulunuyorlar.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere seyyanen zam isteğinde bulundu. Emeklilerin çok büyük bir bölümünün aylıklarının haricinde bir gelirinin olmadığını belirten Kazım Ergün; ''Yapılan zamların da etkisiyle bütçemizde gıda, elektrik, su, doğalgaz, internet faturaları ve temizlik malzemeler

Son 5 aylık enflasyon rakamları göz önüne alındığıda ortaya yüzde 7.02 hesabın çıktığını, bu orana Aralık ayı TÜFE oranının da ekleneceğini ifade eden TÜED Başkanı Ergün, şöyle konuştu: "Aralık'ta TÜFE'deki artışın yüzde 1 olduğunu varsayarsak, TÜFE'de 6 aylık kümülatif artış yüzde 8.09 olur. Biz işte bunun için seyyanen zam istiyoruz."inin payı arttı. Bunun yanında, maske, siperlik ve takviye vitaminler bütçemize ek yük getirdi. Emeklilerin rahat bir nefes alması için yüzdeli artışlar yerine seyyanen zam istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Resmi ağızlardan bu talebe karşılık bir açıklama yapılmadı. Emeklilere seyyanen zam talebinin nasıl karşılanacğı önümüzdeki dönemde belli olacak!