Bayram harçlığı hakkında son dakika açıklaması geldi.

Son günlerde bazı haber siteleri, bayram öncesi başvuru yapana 500 TL bayram harçlığı verilecek şeklinde haberler yapmaya başladı. Bu habeler , kamubulteni.com 'a soruldu. İnstagram adresimize mesaj atan birçok takipçimiz, bayram harçlığı olup olmadığını , devletin vatandaşlara 500 TL bayram harçlığı verip vermediğini sordu. Biz de bu yazımızda sorulara yanıt verdi.

BAYRAM ÖNCESİ İKİ SEÇENEK

Yapılan son dakika çaıklamasında, vatandaşlara bayram öncesi 1. 2. ve 3 'üncü faz destek ödemeleri kapsamında 1000 'er TL 'lik ödeme yapıldığı, başvurusunu henüz yapmayanların e devlet kapısı üzerinden müracaatını yapması gerektiğine yer verildi. Başvuru bilgileri için TIKLAYIN

Bayram öncesi nakit ihtiyacı için yapılan ikinci açıklamada ise temel ihtiyaç kredisi adres gösterildi. 10 bin TL 'ye kadar bankaların düşük faizli 6 ay geri ödemesiz kreid verdiği bildirildi. 0.49 faizli temel ihtiyaç desteği kredisinin başvuru detayları bankaların web sitesinde

EMEKLİ MAAŞLARI VE BAYRAM İKRAMİYELERİ

Emeklilere bayram ikramiyelerinin erken verildiğini ve maaşların da hesaplara erken yatacağının belirtildiği açıklamada, bayram harçlığı iddialarına da cevap verildi.

BAYRAM HARÇLIĞI VAR MI?

Açıklamada , devletin 500 TL (Çocuklara 100, gençlere 400 TL) bayram harçlığı verdiği iddialarının asılsız olduğu, herhangi bir bayram harçlığı verilmediği bildirildi.