Dolar kurundaki düşüşe rağmen akaryakıt fiyatlarında beklenen indirim Eşel Mobil Sisteminin kademeli olarak kaldırılması nedeniyle henüz pompaya yansımadı. Akaryakıt fiyatlarında bu hafta indirim gelip gelmeyeceği konusunda sektör temsilcilerinden açıklama geldi.

YAPILAN İNDİRMLER ÖTV'DE KALDI

Akaryakıt fiyatlarına geçen hafta gelen zam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında pompaya yansımadan geri alınmıştı. Zammın geri alınmasının ardından geçen hafta akaryakıt kalemlerinden benzine 1,63 TL'lik ve 0,41 kuruşluk iki indirim gerçekleşti. Ancak, yapılan indirim, Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı uyarınca, devletin ÖTV alacağı olduğundan dolayı pompaya yansımadı.

Motorin fiyatlarına gelen 1,65 TL'lik ve 0,40 kuruşluk iki indirimden sadece 5 kuruş pompaya yansıdı.

LPG fiyatlarına gelen 1 TL'lik indirimin ise 28 kuruşu ÖTV'ye, 72 kuruşu ise pompaya yansıdı.

Yapılan indirimlerin ardından devletin benzinde 61 kuruş civarında bir ÖTV alacağı kaldı. Bu hafta içinde benzin fiyatlarında indirim yapılması dahilinde ÖTV alacağı haricinde kalan kısım pompaya yansıyacak.

AKARYAKIT SEKTÖRÜ UZMANLARI BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Sektör uzmanlarına göre akaryakıt fiyatlarında döviz kurlarında süren durgunluk nedeniyle sakin bir haftaya girildi. Bu hafta akaryakıt fiyatlarında aşağı ya da yukarı yönlü sert bir hareket beklenmediğini belirten sektör uzmanları, “Dolarda, olağanüstü bir gelişme olmazsa bu hafta fiyatlarda bir değişiklik gündeme gelmez. Bu hafta akaryakıt fiyatlarında aşağı ya da yukarı yönlü sert bir hareket beklemiyoruz”” dedi.

Kaynak : Milli Gazete