Yatırım uzmanı Cihat Çiçek, Youtube kanalında küçük yatırımcıya altın tavsiyelerinde bulundu. Cihat Çiçek, bir takipçisinin sorduğu altın fiyatları düşer mi sorusuna, “Faizler 6-7 puan yükseltilirse, dolar ve altın düşebilir. Seçimlere giden iktidar bunu yapar mı? Çin’de Kore’de 20 sene önce, bunu başardılar. Türkiye’de belirli lükslere alışmış bir toplumu bu şekilde düşük ücretlerle, enflasyon altında tutabilir misiniz? Çin’de Kore’de bunu yaptılar ama burada olur mu?” yanıtını verdi ve bombayı patlattı.

Altın fiyatları düşerse alıma devam edeceğini ifade eden Cihat Çiçek, “Faizler yükseltilirse ne olacağı belli. Faizi artan paranın değer artar. Faizler yükselirse ne olur? Örneğin 800 lira olan altın, 700 liraya mı düşer? Düşsün, daha çok alırım. Çılgınlar gibi alırım. Çünkü bir şeyler değişmeden, köklü değişiklikler yapmadan sadece zamanı uzatırsın ama her şey gideceği yere gider. İçeride Türk lirasındaki düşüş nedeniyle altın fırladı” şeklinde konuştu.

CİHAT ÇİÇEK'TEN DOLAR YORUMU
Peki ya dolar? Cihat Çiçek dolar analizinde ise, “Diyelim faizleri 6-7 puan artırınca, döviz ucuzlayacak. O zaman da herkes gidip, ‘Ya bu aralar ne kadar ucuzlamış’ diyerek gidip araba alacak, tüketime yönelecek. O zaman da döviz sıkıntısı baş gösterir. Yani iki ucu kremalı değnek! Faizler yükseltilip altın 500, 600, 700 liralara düşerse ki ben artık 500'lü, 600'lü rakamları göreceğimizi düşünmüyorum bu saatten sonra... Altın 700 liraya düşerse, yine para basılacağı için yukarı fişeklemeye devam edecek. Alan her zaman kazanır. 100 gram altının her zaman 100 gramdır. 99 grama düşmez. Yüzde 80 enflasyonda altın düşer mi, araba fiyatı geriye gider mi, simit yeniden 1 lira olur mu?” ifadelerini kullandı.

Milli Gazete