Dolar ve altın tahmini ile dolar yükselişinin nedeni açıklandı.

Dolar kuru ile altın fiyatları son günlerde yükselişte. Geçtiğimiz haftaya göre dolar kuru iel altın fiyatları yükselişe geçti. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Dolar/TL parametresine baktığımızda sabah saatlerinde 7.03 TL olan dolar kuru , 7.05 TL seviyesine yükseldi. İşte dolar kurunda son satlerdeki değişim grafiği:

13 AĞUSTOS 2018 'DEN BERİ EN YÜKSEK SEVİYE

Doılar kuru, 2018 yılında yaşanan kur saldırısı sonrası en yüksek seviyesini bugün gördü.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Küresel çapta dolar talebi  artmaya devam ediyor. Dolar talebinin artmaya devam etmesi ile birlikte kur yükseliyor. 

ALTIN TAHMİNİ

Argonaut Securities analisti Helen Lau, altın fiyatları ile ilgili "Altın için yatırım talebi muhtemelen gelecekte zayıflayacak, zira küresel ekonomik resesyona ilişkin korkuların zirvesi geride kaldı ve koordineli küresel mali ve parasal tedbirler endişelerin azalmasına yardımcı oldu," dedi ve "Mücevher talebi yakın zamanda toparlanmayacak. Altın perakendecileri de finansal zorluk döneminde nakit elde edebilmek için satış yapabilirler ve bu da arzı artırır"  değerlendirmesinde bulundu. 

Uzmanlar , altın fiyatları ile ilgili "Mayısta altının gram fiyatında 340-390 lira aralığını takip edeceğiz. Gram altının yükselişini sürdürebilmesi için 388 lira seviyesini yukarı yönlü kırması gerekiyor. Altının gram fiyatında da 370-360-350 ve 340 lira seviyelerinden kademeli alımlar gelebilir. Düşüş yönündeki öngörümüz devam ettiğinden yatırımcıya, panik alımları yapmadan sakin ve soğukkanlılıkla düşüşleri beklemesi gerektiğini belirtmek isteriz. Özellikle dolar/TL'de yaşanabilecek düşüşlerin, altının gram fiyatında iyi alım fırsatları sunacağını tahmin ediyoruz." dedi. 

Ahlatcı Yatırım'dan Yücel Tonguç Erbaş Bloomberg HT 'ye yaptığı açıklamada dolar kuru tahmini ile ilgili "dünyada virüs sonrası normalleşmenin başlamasıyla pozitif beklenti var, Borsada yeniden 100 denemesi gerçekleşebilir. Dolarda ise hala swap görüşmeleri beklentimiz var, kurda zaman zaman yükseliş görebiliriz"  ifadelerini kullandı.

Işık FX ise bir notunda şu ifadeleri kullandı:

"Kur tarafında yeni haftada 7.00 seviyesi üzerinde hareketliliğin devam ettiğini görmekteyiz. Özellikle bu nokta üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü eğilim artış gösterebileceği gibi 7.1000, 7.1400 ve 7.2200 seviyeleri hedef haline gelebilir. Ancak olası geri çekilmelerde 7.0000, 6.9400 ve 6.9000 destek seviyeleri takip edilebilir. Özellikle kur tarafında satış hareketinden söz edebilmemiz için 6.9000 altı en az iki günlük kapanışlar görmemiz gerekebilir."

ALTIN

Altın fiyatları ise dalgalı seyrini sürdürüyor. Sabah saatlerinde 385 TL seviyesinde olan gram altın ,öğle saatlerinde 387 TL seviyesine kadar yükseldi. Daha sonra gram altın yeniden 385 TL 'de sabitlendi.

Çeyrek altın ise 621 TL 'ye alınıp 626 TL seviyesine yükseldi.