Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücret belirlerken çalışanların kira, elektrik, su, doğalgaz, ulaşım, eğitim daha da önemlisi gıdaya gelen zamları dikkate alması gereken en az %30 lik zam a göre belirlemesi gerekir. Yani bu zamlara göre hesaplarsak 2.350 tl olması gerekir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonuna Sendika olarak önerimiz, bu ücreti belirlerken masa başında değil de bir asgari ücretlinin evine giderek nasıl yaşamını idame ettiklerini görerek belirlenmelidir.

Yaklaşık 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren, 1.630 lira olan şu an ki zam sadece gıda giderine yetmektedir. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Zaten asgari ücrete tabi çalışanların hemen hemen hepsi ek iş yapmaktadır.

Ülkemizin kültürel değerlerini sarsan ve sosyo- ekonomik dengeyi bozan mülteci göç sonrası yer edinen göçmenlere ayrılan ödeneğin, gece gündüz demeden çalışan öz evlatlarımıza asgari ücretli ile hayatta kalma mücadelesi veren insanımıza ayrılması gerekmektedir. Milyonlarca asgari ücret çalışanı Açlık sınırında ücret aldıklarını düşünürsek bu konu sosyal görüşten daha ziyade vicdani olarak değerlendirilmeli ve insanca yaşanacak ücret takdim edilmeli.

Asgari  Ücret belirleme komisyonuna buradan çağrımız Brokratik yolla değil vicdanınızla karar verin 

 Ayrıca 

TCDD ve Bağlı Ortaklılarda  (Tüdemsaş Tülomsaş Tüvasaş)  Bünyesinde Taşeron olarak çalışan binlerce kişinin kadro meselesi halen çözüme ulaşmamıştır

sayın çalışma Bakanımızdan konuya ilgisini rica ediyoruz

Abdullah PEKER

Ulaştırma Ve Demir yolu Çalışanları Sendikası

Genel Başkanı