Bloombergh HT yayınına katılan Çerkezoğlu, artan enflasyon karşısında asgari ücretin hızla erdiğini dile getirdi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Dr Arzu Çerkezoğlu, asgari ücrette enflasyon kaybının giderildiği bir artışın olması gerektiğini dile getirdi.

Çerkezoğlu, asgari ücret komisyonunun yeniden toplanması için yasal hiç bir engel olmadığını belirterek, "Asgari ücretlinin gıda enflasyonu yüzde 120-135 arasında. 2022'nin ilk 5 ayında asgari ücretlinin alım gücü kaybı 5 bin lirayı aştı. Asgari ücrete yılda dört kez zam yapılmalı" ifadelerini kullandı.

"SOMUT BİR İHTİYAÇ"

Türkiye'nin gündeminde asgari ücret tartışmasının olduğunu belirten Çerkezoğlu, asgari ücrete aralıkta yüzde 51'lik artış yapıldığını hatırlattıktan sonra, "Ancak, artan enflasyon karşısında asgari ücretlinin alım gücünde yılbaşından beri yaşanan kayıp 5 bin lirayı aştı. Asgari ücretle ilgili düzenlemenin yapılması somut bir ihtiyaç. Asgari ücretin artırılması şart" diye konuştu.

"BÜYÜMEDEN PAYINI ALSIN"

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun hemen toplanmasını istediklerini dile getiren Çerkezoğlu, büyümeden payını alan bir asgari ücret verilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Asgari ücretteki SGK prim desteğinin işçiye de verilmesi gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, "Aynı zamanda vergi adaletine de ihtiyaç var. Gelirde, vergide adalet olmalı" dedi.

Çerkezoğlu asgari ücretin, altına imza atılan sözleşmelerin aksine bir işçinin tek başına geçimini sağlayacak şekilde hesaplandığını, oysa asgari ücretin işçinin ailesi ile birlikte geçinebileceği bir ücret olması gerektiğinin de altını çizdi.

Habertürk