Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunda son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Asgari ücretin 2023 yılında ne kadar olacağı ile ilgili rakamı herkes merakla beklerken; dün yapılan ilk toplantı sonrasındaki değerlendirmeler merak uyandırdı. İşte o gelişmeler ve asgari ücret hakkında ilk söylenen rakamlar…

‘2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?' sorularının gündemden düşmediği son günlerde, ücret hakkında yapılan her açıklama da binlerce çalışanı ilgilendirir hale geldi. Çalışanların merakla beklediği asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı dün yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı sonrasında yapılan değerlendirmelerde genel olarak toplantının olumlu geçtiği belirtildi. Açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, asgari ücret ile ilgili beklentilerini ve ‘kırmızı çizgimiz’ dediği noktaları bir kez daha ifade etti.

Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak asgari ücretle ilgili yaptığı son dakika açıklamaları ile önemli tespitlerde bulundu. Kavlak; Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe'nin yapmış olduğu "Asgari ücret 500 dolar bile olmamalı" sözlerine sert bir tepki göstererek; yapılan bu açıklama karşısında o kişinin kendisine işçi değil köle aradığını ifade etti.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe’nin asgari ücret ile ilgili açıklamaların çok sert tepki gösteren Kavlak, “Asgari ücretle ilgili konuşmayan biziz. Herkes ayrı konuşuyor. Herkes yerini bilecek. Eğer onlar bugün ihracat şampiyonu olduysa işçiler sayesinde oldu. ‘Asgari ücret 400-500 dolar olursa biz ihracat yapamayız’ diye bir tehdit savuruyorsa o kendine işçi değil köle arıyor demektir” ifadelerini kullanarak asgari ücret rakamı ile ilgili taleplerini de yeniledi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise asgari ücreti belirlemek için yapılan ilk toplantının olumlu geçtiğini belirtirken; işveren tarafının herhangi bir rakam ya da yapılan bir anket çalışmasını ortaya sunmadığını da ifade etti. Masadaki işveren tarafıyla gayet olumlu bir toplantı yaptıklarını ifade eden Mustafa Gültepe; asgari ücret artarsa şu kadar insan işsiz kalır gibi şeylerin bu toplantıda konuşulmadığını da sözlerine ekledi.