Cardano‘ya (ADA) olan ilgi, kripto para biriminin arkasındaki geliştirme ekibi olan Input Output Hong Kong (IOHK) dijital varlık için gerçek dünya uygulamaları üzerinde çalışırken gün geçtikçe artıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Google’daki arama sorgularının popülerliğini analiz eden Google Trends’ten elde edilen veriler, son birkaç ayda Cardano haberlerine olan ilginin arttığını gösteriyor. Artış Ocak ayının sonunda başladı ve 14 Mart’ta zirveye ulaştı.

Veriler ayrıca, piyasa değeri açısından en büyük altıncı kripto para birimiyle en çok ilgilenen ülkenin Hollanda olduğunu, onu İrlanda ve Avustralya’nın izlediğini ortaya koydu.

Öte yandan son 1 ayki arama verilerine baktığımız zaman Türkiye, Cardano’yla ilgilenen ülkeler arasında 31. sırada yer alıyor.

Önemli Ortaklıklar Açıklıyor
IOHK, geçtiğimiz günlerde Afrika’daki önemli ortaklıkları açıkladı. Şirket, ülkenin okullarındaki öğrenci performansını takip edecek blok zinciri tabanlı bir sistem için Etiyopya Eğitim Bakanı ile birlikte çalışıyor. Proje, 5 milyon öğrenciye ve 750.000 öğretmene uygulanacak ve onu dünyanın en büyük blok zinciri dağıtımı yapacak. IOHK’tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu ortaklık, Etiyopya’nın Dijital Dönüşüm Stratejisinin merkezinde yer alıyor. IOHK, gelişmekte olan dünya ülkelerinin blockchain’den nasıl benzersiz bir şekilde yararlanabileceğini uzun zamandır fark etti ve bu dağıtım, Afrika vizyonumuzun anahtarıdır.”