Kronik hastalığı olanlara ayda 1461 TL devlet desteği.

Devlet , kronik rahatsızlığ olan vatandaşlara nakit ödeme yapmaktadır. Her ay düzenli olarak verilen maaş desteğinden faydalanmak isteyenlerin belirli şartları taşıması gerekmektedir. biz de bu yazımızda kronik rahatsızlığı olanlara yapılan devlet desteğine yer verdik.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Sosyal Yardım Programları" na yer verildi. Programlara baktığımızda kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara maaş ödemesi yapıldığı görüldü. Vatandaşlara her ay maaş ödemesi , hastaya bakan kişiye ödenmektedir.  Peki hangi rahatsızlığı olan vatandaşlara devlet destek ödemesi yapar? Başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar.

"SAĞLIK YARDIMLARI" başlığı altında devlet , "Kronik Hastalara Yönelik Yardım Programı" nı devam ettiriyor. 

KAPSAMI NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada , 1460.64 TL 'lik desteğin kapsamı şu şekilde ifade edildi:

"Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır. "

KİMLERE VERİLİYOR?

Aile Bakanlığı, başvuru yapacak kişiler ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişi"

"Mütevvelli Heyeti tarafından onaylanan ve Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişiler"

BAŞVURU ŞEKLİ

Her ay 1461 TL 'lik maaş desteğinden faydalanmak için vatandaşlardan herhangi bir evreak talep edilmemektedir. Başvuru yapabilmek için 144 numarasını arayabilir , ya da bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığında bulunan SYDV 'ye müracaat edebilirsiniz.