Üniversiteler açılmayınca kiralar düştü.

Üniversiteler, 2020-2021 eğitim öğretim yılında uzaktan eğitim kararı aldı. Uzaktan eğitim kararının alınması sonrası öğrenciler , memleketlerinde evlerinde kaldı. Öğrencilerin evlerinde kalması en çok öğrenci şehirlerindeki esnaflara etki etti. 

KİRALARDA DÜŞÜŞ

Eskişehir, İstanbul, Adana ve Ankara gibi öğrencilerin yoğunlukta olduğu şehirler , öğrencilerin gelmemeleri sonrası boş kaldı. Öğrencilerin gelmemesi esnafın yanı sıra ev sahiplerini de etkiledi. 

Öğrenciler geldiğinde 1200 TL 'ye kadar evlerini kiraya veren Eskişehirliler, öğrencilerin gelmemesi sonrası ev kira fiyatlarını indirmeye başladı. Edinilen bilgilere göre daha önce 1200 'e verilen evlerin 800 TL 'ye kadar düşürüldüğü öğrenildi. 

İstanbul, Ankara ve Adana 'da da durum farklı değil. Ev sahipleri, öğrencilerin gelmemesi sonrası boş kalan evlerini kiraya verebilmek için fiyatları düşürmeye başladı. 

ESNAFA DA ETKİ ETTİ: SOSYAL MEDYADAN YAZDILAR

Uzaktan eğitim kararının alınmasının ardından esnaflar, sosyal medya üzerinden YÖK ile Bakanlıkları etiketleyerek "Biz nasıl geçineceğiz?" sorusunu sordular.