Ziraat, Vakıf ve Halkbank taşıt kredisi başvurusu başladı.

Kamu bankaları tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada sıfır araç alacaklar için düşük faizli kredi kampanyasının başlatıldığına yer verildi. Araba almak isteyenlerin büyük bir merakla beklediği kredi başvurusunun başlamasının ardından VakıfbankZiraat Bankası ve Halkbank kredi detaylarını duyurdu.

HEM ARABA HEM MOTOSİKLET

Kamu bankaları , yeni kredi paketi kapsamında duyurulan taşıt kredisini "Bireysel/kurumsal müşterilerimize; yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan satın alacağı sıfır km ya da ikinci el binek araç veya ticari araçlar için 60 aya varan vade seçenekleriyle Taşıt Kredisi Destek Paketi sunulmuştur. Kampanyaya 0 Km ve 2. El motosiklet alımları da dâhildir." şeklinde duyurdu.

DETAYLAR BELLİ OLDU

Kredi paketinden faydalanacaklar, hangi arabalar için kredi paketinin geçerli olacağını merak ediyordu. Yapılan açıklama şu şekilde:

  • Anlaşmalı yerli otomotiv üretimi yapan firmalardan satın alacağınız 0 km taşıt için, belirli marka ve modellerde aylık %0,49’dan başlayan faiz oranları ile 60 aya varan vade kadar 120.000 TL’ye kadar, 
  • Satın alacağınız 7 yaşına kadar olan 2.El Taşıt içinse, aylık  %0,82 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli, 60 aya varan vade seçenekleriyle 150.000 TL'ye kadar yararlanabilirsiniz.

HANGİ MARKALARDAN ARABA ALINACAK?

Hangi markalardan araba alınacağı belli oldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Binek Araçlar: Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Toyota
Ticari araçlar: BMC, Fiat, Ford, GAZ, Güleryüz, Isuzu, Karsan, Mercedes, Otokar

KREDİ HESAPLAMA

Kredi hesaplama şu şekilde:

"*Kredi koşulları 0 Km araçlar için anlaşmalı marka bazında değişiklik gösterebilir. Kasko bedeli 120.001 TL üzeri tutarlarda kredi vadesi 48 aydır. Yıllık maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır. Rehin Tesisi 22,75 TL’dir. Halkbank, gerektiğinde kredi şartlarında değişiklik yapma ve krediyi durdurma hakkını saklı tutar. Avantajlı Halkbank Bireysel Kredilerinden faydalanmak için gerekli belgeler ile en yakın Halkbank Şubesine başvurabilirsiniz."

BAŞVURU BAŞLADI

Kredi başvuruları bugün başladı. Bankalar tarafındna yapılan açıklamada, araba ve motosiklet almak isteyenlerin bankalara müracaat ederek krediye başvurmaları gerektiği bildirildi.