Kirada oturan vatandaşlar ve ev sahiplerini ilgilendiren haberler arasında yer alan Haziran ayı kira artış oranı açıklandı mı merak ediliyor. Her ay açıklanan kira artış oranlarına göre vatandaşlar yeni sözleşmeleri için eski kiracıları ile bu orana göre yeni rakam belirleniyor. Her ay açıklanan kira artış oranlarına göre vatandaşlar mülklerinde zam yaparken kiracılar ise ona göre bir ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Peki Haziran ayı kira artış oranı vatandaş ile paylaşıldı mı? İşte detaylar..

TEFE ve TÜFE oranına göre Haziran ayı kira artış oranı vatandaş ile paylaşılacak. Her ay en fazla araştırılan ve merak edilen konular arasında yer alan Haziran ayı kira artış oranı henüz açıklanmadı. İlerleyen günlerde kira artış oranına dair detayların kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

TÜİK HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan oranlara göre kira artış oranları kamuoyu ile paylaşılıyor. Buna göre ise mülk sahipleri kiralarda belirli bir artış yapabiliyor. Yasalar gereği açıklanan kira artış oranlarına göre sözleşme bitimine gelen vatandaşlar ile yeni sözleşme bu oranlar doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Peki Haziran ayı için kira artış oranı % kaç oldu?

Mayıs ayının enflasyon verilerinin açıklaması ile birlikte Haziran ayı içerisinde kira artış oranı paylaşılacak. Kira zammı için açıklanan veriler doğrultusunda vatandaşlar yeni kiralar ile karşı karşıya kalacak.

KONUT KREDİLERİ SONRASI KİRALARDA YÜKSEK ARTIŞLAR!

Türkiye'nin 81 ilinde konut kredi destek paketlerinin açıklanması ile birlikte daire fiyatları oldukça zamlandı. Buna göre ise vatandaşlar ev almakta epey güçlük çekerken kira fiyatları da bu doğrultuda zamlandı.

Vatandaşlar kendi istekleri ve düşünceleri doğrultusunda arttırdıkları kiraları, dairelerinde kiracı varken gerçekleştiremiyorlar. Buna göre ise yasalar gereği açıklanan Haziran ayı kira artış oranında artış gerçekleştirecekler.

Mayıs ayı kira artış oranı Türkiye'de %34,46 olarak açıklanmıştı. Haziran ayında ekonomistlerin yaptığı açıklamalara göre ise Haziran ayı kira artış oranının %45 seviyelerine ulaşması bekleniyor. Yaşanacak bu gelişmeler ile birlikte vatandaşlar açıklanacak oranlar doğrultusunda kira artışı gerçekleştirecek.