Salgın sürecinin ilk günlerinden itibaren bugüne kadar geçen sürede dükkanlarını ne zaman açacaklarını ve işe ne zaman başlayacaklarını bilmeden zor şartlar altında, devletten destek almadan beklemeye devam eden kantinci esnafı çaresiz durumda. Federasyon olarak pandemi sürecinin ilk gününden beri gerekli bakanlıklara yazılı müracaatlarda bulunarak sorunlarını dile getiren Federasyona herhangi bir dönüş sağlanmamış.

Türkiye’de yaklaşık 40 bin bin kantinci esnafı ve yüzbine yakın çalışanı ile şu an zor durumda. Destek paketinden bir kısım kantinci esnafı yararlanırken, başvuruda bulunan bir çok esnaf bu paketten yararlanamadı. Çoğu başvurulara cevap bile gelmedi. 

Ajanskamu.net olarak bize taleplerini ileten kantinci esnafının sesi olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda kantinci esnafı: 2020-21 eğitim ve öğretim yılında esnafın büyük gelir kaybı olduğu için kiralarda indirim yapılmasını istiyor. Esnafın önünü görememesi ,ekonomik açıdan kaygı verici. Yaklaşık 4 aydır işi olmayan, eve hapis olmuş ve doğalgaz, elektrik, su faturasını ve ev kirasını ödeyemeyen kantinci esnafı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yazılı olarak sorunlarını ilettiler. Kantinci esnafı bu sorunlarının bir an önce çözülmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. 

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu'nun Yazılı Müracaatları: