Kırtasiye yardımı ödemeleri ne zaman? Eğitim Öğretim yardımı olarak da bilinen kırtasiye yardımı başvuru detayları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlendi. Okulların açılmasına sayıllı günler kala öğrenci ve veliler kırtasiye yardımı başvuru şartlarını ve başvuru ekranını araştırıyor. Peki, 2022 kırtasiye yardımı başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Kırtasiye yardımı başvuru ekranı, eylül ayında açılacak okulların hemen öncesinde gündemde yer edindi. Binlerce öğrencinin faydalandığı eğitim öğretim yardımı, başvuruları e-devlet üzerinden alınıyor. Veli ve öğrenciler ise '2022 kırtasiye yardımı ne kadar, kaç TL?' sorusunu yönlendiriyor.

2022 KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Söz konusu yardımdan faydalanmak isteyenler başvurularını E-Devlet sayfasından Eğitim Öğretim Yardımı Talebi sayfası üzerinden yapabilecekler. Ödemeler ise PTT'den olacak veya başvuru esnasında belirtilen banka hesaplarına yatırılacak.

KIRTASİYE YARDIMI 2022 BAŞVURU EKRANI...

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra yardımdan faydalanabiliyor. (Hane halkının kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3’ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul ediliyor.)

Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalanların çocukları da bu yardımları alabilirler.

KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Bakanlıkça gerçekleştirilen yardım parası, ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız olarak 1300 TL olarak ödeniyor.