Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda emeklilere ödenen zamlı ikramiyelerinde Kurban Bayramı hemen öncesinde yeniden hesaplara yatacak. Her sene hem Ocak hem de Temmuz aylarında maaşlarına zam alan emekliler bu Kurban Bayramı’nda çifte müjde yaşayacak.

Dini bayramlarda ödenen emekli ikramiyeleri daha öncesinde TBMM’de alınan karar doğrultusunda yasalaşmış ve Resmi Gazete tarafından yayımlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştı. Geçtiğimiz 2020 senesinde 1000’er lira olan bayram ikramiyeleri 2021 senesi için alınan karar doğrultusunda 100 lira daha zamlanarak 1100 TL’ye çıkarılmıştı.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Yaklaşık 13 milyon kadar emekli, dul ve yetim maaşı alanlarında yararlanacakları Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 2021 yılında Temmuz ayı içerisinde hesaplara yatacak. Bayram ikramiyelerinden yeni emekli olan vatandaşlarda yararlanabilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlar ile SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri Kurban Bayramı emekli ikramiyesinden yararlanabilecek.

Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranına, sürekli iş göremezlik geliri alanlara da sürekli iş göremezlik oranına göre ikramiye hesaplanıyor. 2 aylık birden alanlara ise ölüm aylığı oranı yüksek dosya baz alınarak ödeme yapılıyor.

– SGK'dan aylık alan
– SSK, Bağ-Kur
– Emekli Sandığı emeklileri
– Ölüm aylığı alanlar
– Şehit yakını ve gaziler
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Geçici köy korucuları
– Şeref aylığı alanlar
– Şampiyon sporcular,
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

Emekli vatandaşların bayram ikramiyelerinden yararlanabilmeleri için başvuruda bulunmaları gerekmiyor. İkramiye ödemeleri otomatik olarak emekli maaşı aldıkları PTT ya da banka hesaplarına yatıyor.

Kurban Bayramı 2021 yılında 20 ila 23 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Bu bağlamda büyük ihtimalle 1100 TL Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri 12 ila-19 Temmuz tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak. Tam tarih, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacak.