Hafta içinde altın ve döviz fiyatlarında görülen hareketlilik yaşanırken yatırımcının gözü de Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası PPK Toplantısı ile kasım ayı faiz kararı açıklanacak. Yurt içi piyasaları etkileyecek olan faiz kararı için ekonomistlerin yorumları dikkatle takip ediliyor. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz indirecek mi? TCMB PPK toplantısı tarihi!

Yurt içi piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan altın ve döviz yatırımcı tarafından dikkatle takip edilirken gözler bir kez daha Merkez Bankasıtoplantısına çevrildi. Son iki ayda faiz düşüren Merkez Bankası kasım ayında yapılacak toplantıda faiz kararını açıklayacak. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz indirecek mi? TCMB PPK toplantısıtarihi!

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı18 Kasım 2021 tarihinde yapılacak. Karar saat 14.00'te açıklanacak.

Analistler, cari dengede beklentilerin üzerinde fazla verilmesinin ardından gözlerin gelecek hafta gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildiğini, faiz indirimlerinin bu toplantıda da devam edebileceğini söyledi.

 MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 123,8 MİLYAR DOLAR OLDU

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Buna göre, 28 Ekim'de Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 1 milyar 342 milyon dolar düşüşle 84 milyar 105 milyon dolara gerildi. Brüt döviz rezervleri, 22 Ekim'de 85 milyar 447 milyon dolar seviyesindeydi.

Söz konusu dönemde altın rezervleri, 16 milyon dolar gerileyerek 39 milyar 695 milyon dolardan 39 milyar 679 milyon dolara düştü.

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 28 Ekim haftasında bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 358 milyon dolara düşerek 125 milyar 142 milyon dolardan 123 milyar 784 milyon dolara geriledi.

Yurt içinde ise 18 Kasım'da gerçekleşecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısına paralel dolar/TL ve tahvil tarafındaki fiyatlamalar da takip edilecek.